Події у місті: Підсумки другої декади січня 2020 року

14:36 21 Січня 2020

11 січня

У ДЮСШ ім. І. Боберського стартували змагання зі стрибків на акробатичні доріжці «Кубок Прикарпаття». Змагалися за Кубок Прикарпаття команди спортсменів з Вінниці, Житомира, Кривого Рогу, Кам`янець-Подільського, Львова, Шостки та Дрогобича.

Представники КП “Управитель-ЖЕО” інформують про ситуацію з недотриманням мешканцями будинків правил споживання електроенергії, що призводить до аварійних ситуацій.

13 січня

На вулиці Шкільній розпочали ремонтні роботи тепломережі.

13 січня

Інспектори сектору з питань праці Дрогобицької міської ради повідомили про притягнення до відповідальності керівника одного з підприємств міста через недотримання вимог законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин та оплати праці.

У Народному домі імені Івана Франка повідомили, що Дрогобицький ансамбль «Верховинка» виборов І місце на XI Всеукраїнському відкритому фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької творчості «Яскрава країна-2020».

У відділі освіти повідомили про закупівлю для шкіл Дрогобича та Стебника підручників з Дрогобичезнавства. 1000 підручників закупляють для учнів восьмих класів.

У Департаменті міського господарства озвучили перелік вулиць, які першочергово планують відремонтувати у 2020 році: М. Грушевського, М. Шашкевича, Будівельна, Вокзальна, Горішня Брама, В. Великого, І. Мазепи, І. Вільде, Стрийська, а також О. Нижанківського. Загальна вартість усіх передбачених робіт становить 36 мільйонів гривень.

Дрогобич увійшов до ТОП-10 рейтингу інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України. Рейтинг сформовано на основі даних 1321 міст України з населенням до 100 тисяч жителів.

14 січня

Зі Старим Новим Роком дрогобичан та гостей вітали музичні колективи з Дрогобича та Стебника.

У відділі НС та ЦЗН ДМР повідомили, де дрогобичани можуть безкоштовно та безпечно цьогоріч пірнути в ополонку на Водохреща: водойми у парку ім. Богдана Хмельницького, водойми на вул. Северина Наливайка, водойми на території відпочинкового комплексу «Залісся» та на території ДПЧ №5 (вул. Зварицька,9).

У Департаменті міського господарств повідомили що на вулиці Маркіяна Шашкевича проводять капітальний ремонт. Станом на 14 січня проведено зрізку старого асфальтного покриття, замінено каналізаційні мережі та водопровід, демонтовано старий бордюрний камінь. Натомість буде вимощено новий бордюрний камінь, тротуари замостять бруківкою, а дорожнє покриття вистелять асфальтобетоном. Загальна кошторисна вартість робіт становить понад 6,6 млн грн.

У міській раді відбулося чергове засідання робочої групи під головуванням міського голови Тараса Кучми щодо створення культурно-освітнього центру імені Івана Франка у приміщенні колишньої вечіньої школи.

15 січня

Тарас Кучма провів перший прийом громадян у новому 2020 році.

У міськраді повідомили, що через недосконалість законодавства за 4 роки з міського бюджету на зарплати в медицині довелося виділити майже 97 мільйонів гривень.

На Старий Новий рік у Дрогобичі масово посівали, щедрували та колядували.

16 січня

Всеукраїнський день пам’яті героїв-воїнів – “кіборгів”.

У відділі оренди та приватизації комунального майна повідомили, що комунальне приміщення на вул. М. Грушеського, 70, продають через електронний аукціон.

У КУ «Інститут міста Дрогобича» повідомили, що від Дрогобича на участь у цьогорічному Конкурсі готують 6 масштабних проектів. У разі відбору на реалізацію цих проектів з держбюджету у 2020 році планують залучити 75 мільйонів 660 тисяч гривень. Частка співфінансування міста становитиме 8 мільйонів 488 тисяч гривень.

До числа цих проектів входять:
– Реконструкція стадіону «Галичина»;
– Будівництво центру публічних послуг «Документ — Сервіс Дрогобич»;
– Будівництво сміттєсортувальної лінії та допоміжних споруд на вул. Гайдамацькій;
– Реконструкція парку культури та відпочинку. Благоустрій існуючого озера.
– Капітальний ремонт будівлі для створення культурно-мистецького комплексу на базі Дрогобицької дитячої художньої школи;
– Капітальний ремонт культурно-освітнього центру імені Івана Франка на вул. І. Франка, 14.

Дрогобицьку вечірню (змінна) школу, яка функціонувала у приміщенні на вул. І.Франка,14, перенесли на базу Дрогобицького ліцею №3. Відповідне рішення депутати прийняли на LX засіданні сесії Дрогобицької міської ради у четвер, 16 січня.

У структурі Департаменту міського господарства ДМР створили новий відділ – безпеки та контролю. Рішення про створення відділу прийняла сесія Дрогобицької міської ради.

З концертною програмою на площі Ринок виступили вихованці Дрогобицької дитячої музичної школи №2.

17 січня

Перша тестова багатофункціональна банківська пластикова картка, яка виготовляється персонально для кожного користувача та має унікальний дизайн – готова. Про це повідомив начальник відділу ІТ та аналізу ДМР Станіслав Гайдер.

19 січня

У День Богоявлення Господнього, 19 січня, на оновленій центральній площі у Дрогобичі відбулося Велике Йорданське дійство.

Також цього дня відбувся ІІІ регіональний Фестиваль вертепів. Організаторами заходу виступає Молодіжна комісія СДЄ УГКЦ і відділ культури та мистецтв Дрогобицької міської ради. Цьогоріч участь у Фестивалі взяли 17 колективів-вертепів з різних куточків СДЄ УГКЦ.

20 січня

Адміністрація КП «Дрогобичтеплоенерго» повідомила, що проведе перерахунок нарахувань за теплопостачання за грудень у бік зменшення, що буде відображено у «платіжці» за січень. Таке рішення пов’язано з тим, що природний газ подешевшав під час опалювального сезону 2019/2020.

У міськраді взялися за реконструкцію фасадів будівель на площі Ринок. Про це повідомив начальник відділу містобудування та архітектури ДМР Ігор Петранич.

Як зазначив посадовець, зараз у відділі працюють над концепцією розпису фасадів. Архітектори вбачають доцільність у поділі площі на дві зони: де розміщені старовинні будівлі та багатоповерхівки, зведені у 70-80 роках. Таким чином будівлі, які є пам’ятками архітектури, реставрують, а будинки новішої забудови потребують більш затратних робіт, щоб змінити вигляд їх фасадів. Окремо планують привести до ладу покрівлі цих будівель.

Перейти до вмісту