Подякують за підтримку України: ансамбль “Верховина” дасть низку концертів у Польщі

15:07 1 Лютого 2023

Колектив Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю України “Верховина” виступить з низкою подячних концертів у Польщі.

Міні-турне українського колективу польськими містами розпочнеться сьогодні з виступу в Битомі.

Битом – це місто-побратим, з яким Дрогобич має давні, теплі, налагоджені стосунки.

Саме Битом першим кинувся на допомогу Дрогобичу, після повномасштабного вторгнення росії на українські землі. Громада міста зібрала кошти та в перші ж дні повномасштабної війни передала нам реанімобіль, медикаменти та іншу допомогу, яку особисто доставив до кордону президент міста Маріуш Волош.

Згодом Битом передавав чимало іншої необхідної допомоги та продовжує підтримувати нашу громаду та Україну загалом.

Сьогодні колектив ансамблю “Верховина” виступить з концертом в Битомі, аби висловити подяку нашим польським побратимам за їхній вклад у наближення нашої допомоги, а також з метою підтримки подальшої співпраці та залучення додаткової допомоги Збройним силам України.

В програмі туру передбачено також виступ у Кракові, з яким Дрогобич також має теплі партнерські відносини. Зокрема в частині співпраці між місцевими водоканалами.

В ході цієї співпраці Краковом неодноразово було скеровано чимало гуманітарної допомоги для підтримки України.

Відтак колектив “Верховини” презентує неповторну українську творчість та висловить подяку за підтримку нашого народу також в Кракові та місті Руда Сльонска.

Візит та виступи “Верховини” в Польщі організовані за рахунок приймаючої сторони.

Перейти до вмісту