Подяка за підтримку України: ансамбль «Верховина» та офіційна делегація з Дрогобича завітали до польського міста-побратима Битома

16:07 3 Лютого 2023

Делегація з Дрогобича, спільно з колективом Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю України «Верховина» перебуває з візитом у Польщі. Дрогобичани взяли участь в офіційних заходах, вручили подяки та подарунки керівництву міста-побратима Битом, яке одним із перших кинулось на допомогу українцям.

Колектив Заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю України «Верховина» відбув до Польщі, аби виступити з низкою подячних концертів. Міні-турне українського колективу польськими містами розпочалось саме з Битома.

З подячним словом до польських друзів звернулась директорка Дрогобицького центру соціальних служб Оксана Матчишин.

Від імені міського голови Дрогобича Тараса Кучми та від усієї Дрогобицької громади висловлюю щиру подяку за підтримку, яку ви надали та продовжуєте надавати нашій громаді та українцям загалом в такий непростий для нас час. Завдяки Вашій підтримці ми сильніші. Щиро дякуємо Вам і віримо, що налагоджена між нами співпраця буде успішною та плідною й надалі, – наголосила у своєму виступі Оксана Матчишин.

В якості подяки президенту міста Битом Маріушу Волошу вручили відзнаку «За заслуги перед містом», представникам міста, які долучились до збору та передачі допомоги Дрогобичу – відзнаку «За благодійність та меценатство».

А колектив «Верховини» презентував на сцені Битома неповторну українську творчість, чим зірвав справжні овації.

На концерті у Польщі слухачі були «залюблені» нашими колядками та українськими строями. А від виконання пісні «Щедрик» зал просто «вибухнув» оваціями і вигуками «браво!», – прокоментував начальник управління культури та розвитку туризму Станіслав Лецик, який також перебуває у складі офіційної делегації разом з ансамблем «Верховина».

Нагадаємо, Битом першим кинувся на допомогу Дрогобичу, після повномасштабного вторгнення росії на українські землі. Громада міста зібрала кошти та в перші ж дні повномасштабної війни передала нам реанімобіль, медикаменти та іншу допомогу, яку особисто доставив до кордону між Польщею та Україною президент міста Маріуш Волош.

Згодом громада Битома передала чимало іншої необхідної допомоги та продовжує підтримувати як нашу громаду, так і Україну загалом.

До слова, Заслужений Прикарпатський ансамбль пісні та танцю України «Верховина» виступить також в Кракові та місті Руда Сльонска, аби і там висловити подяку за підтримку України. Бо голосом української пісні звучить душа всього українського народу.

Перейти до вмісту