Подолати стереотипи про освітню установу – місія колективу Гімназії №5

16:34 8 Березня 2023

Не боятися змін, віднайти свою родзинку, виходити у медіапростір та комунікувати з батьками, – таку пораду педколективу Гімназії №5 дали службовці міської ради під час зустрічі з обговорення трансформації освітньої мережі Дрогобицької громади.

Відділ освіти спільно з КУ «Інститут міста Дрогобича» під егідою міського голови продовжують робочі зустрічі з педколективами освітніх закладів. Педагогам презентують аналітику, яка містить у собі дані про дофінансування фонду заробітної плати з місцевого бюджету, показники надання державної субвенції, наповнення класів, прогнози демографічної ситуації та перспективний план проведення освітньої реформи.

Під час бесіди всі погодилися, що сучасним учням потрібно забезпечувати навчальний процес з використанням освітніх технологій. Однак через ситуацію з обмеженим фінансовим ресурсом, забезпечити на належному рівні навчальні заклади новітньою технікою не вдається.

До слова, одна STEAM-лабораторія – універсальне рішення, розроблене ІТ-фахівцями разом із практикуючими вчителями для підготовки кваліфікованого випускника школи, для одного класу коштує близько одного мільйона гривень.

На цю потребу вказують й самі педагоги. Так посадовці оглянули комп’ютерний клас для якого потрібно нові комп’ютери. Тому зараз її спробують вирішити із залученням міжнародних партнерів.

Також колектив гімназії намагається подолати проблему зі стереотипом низької якості знань у школі, який склався навколо освітньої установи.

Щодо якості знань, то освітяни стверджують – попри всі стереотипи, випускники гімназії у старшій школі демонструють результати першості на олімпіадах та в різноманітних освітніх проектах.

Допомогти розробити комунікаційну стратегію взялося управління цифровізації, інформаційної політики та комунікацій, щоб проінформувати громаду про успіхи і досягнення навчального закладу, який функціонує на околицях міста.

Зазначимо, у новому корпусі Гімназії проведено капітальні ремонти. На території облаштовано сучасний майданчик. Спільної згоди дійшли й щодо необхідності ремонту дороги на вулиці Зварицькій, адже на цю проблему також вказують батьки учнів.

Залишилося переконати мешканців мікрорайону віддати своїх дітей на навчання саме до цієї Гімназії, якій присвоєно ім’я українського військового, генерал-майора, начальника управління бойової та спеціальної підготовки Головного управління Національної гвардії України Сергія Кульчицького.

Нагадаємо, що на базі освітнього закладу сьогодні функціонує Інклюзивно-ресурсний центр, а також тут проживають внутрішньо переміщені особи.

Перейти до вмісту