Подвиг Героїв Крут: у Дрогобичі відзначили дітей учасників творчого конкурсу малюнків з вшанування пам’яті крутянців

11:36 17 Лютого 2023

Конкурс був оголошений напередодні 29 січня та приурочений героїчній сторінці нашої історії – подвигу Героїв Крут. Творчий захід організував відділ сім’ї та молоді ДМР. На розсуд талановитих дітей слід було зобразити подвиг Героїв Крут у довільній формі – аквареллю, графіці тощо. До участі в конкурсі зголосилось 37 творчих дрогобицьких діток.

Відтак, цього тижня у світлиці ратуші керівник відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко запросила усіх учасників конкурсу малюнків до нагородження. Разом із дітьми до мерії міста завітали і їхні наставники – педагоги та батьки. Усіх присутніх привітав міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Нам розповідали ваші педагоги, що до конкурсу ви підійшли дуже свідомо та творчо – ознайомились із історичною довідкою про подвиг Героїв Крут, відтак через призму дитячого бачення зобразили боротьбу крутянців. Зазначу, що від більшості робіт віє далеко не дитячим бачення та розумінням історичної події. Тому щиро дякуємо вам за небайдужість, ініціативність, за розуміння теми та вивчення нашої історії. Сподіваюсь, що нові конкурси, які ми будемо оголошувати будуть уже іншого спрямування – про нашу перемогу, – наголосив Тарас Кучма.

Спільно із Олександрою Пашко міський голова вручив усім учасникам конкурсу пам’ятні подарунки.

Відтак відзначили і педагогів творчих діток. Дрогобичанка Вероніка Мосевич, авторка романів та переможниця конкурсу «Коронація слова» презентувала педагогам книги своєї поезії та творчі листівки.

Перейти до вмісту