«Подаруй бібліотеці книжку»: Народна артистка України Ада Роговцева закликала дрогобичан підтримати цікаву ініціативу в місті

13:38 5 Серпня 2022

У Дрогобичі реалізовують амбітну ініціативу, за якою кожен охочий може поповнити фонди бібліотек міста цікавою та корисною літературою. А саме – віддати у Дрогобицьку Центральну міську бібліотеку або ж інші бібліотечні філії книги з домашньої колекції.

Уся справа в тому, що у зв’язку з вилученням із бібліотечних фондів російськомовних книжок, Міська бібліотека прагне якісно наповнити свої фонди україномовною літературою — не лише дитячими чи художніми, але й спеціалізованими книгами, яких чимало друкувалось російською мовою.

Відтак, Управління культури та розвитку туризму ДМР, зокрема керівник відділу культури і мистецтв Леся Татарська з початком літа ініціювала у місті корисний проект – «Подаруй бібліотеці книжку».

За словами пані Татарської, така ідея має на меті не лише збагатити бібліотечний фонд україномовними книгами, а й відродити у молодого покоління зв’язок з паперовою книгою.

Ми дуже хочемо відновити навички живого спілкування з книгою, тенденцію читання у читальних залах бібліотек, де людина повністю поринає в особливу атмосферу, набирається ідей, нових знайомств. Тому книги потрібно поновлювати. Ми є носіями культури, і тому те, що ми збережемо, чи вкладемо зараз — це вагомий внесок у розвиток культури в майбутньому, — поділилась Леся Татарська.

Важливу та корисну ініціативу особисто підтримала й Народна Артистка України та Герой України Ада Роговцева. Українська акторка у соціальних мережах закликала своїх друзів пожертвувати книги для Дрогобицької міської бібліотеки.

Ми будемо раді, якщо наша ідея перейде й на інші бібліотеки ОТГ України. Тому, коли нас підтримують та надають розголосу такі видатні постаті, як Ада Роговцева, нам дуже приємно і це точно свідчить про певну довіру до нас і до міста загалом, — прокоментувала Леся Татарська.

Варто зазначити, що окрім Ади Роговцевої, проект «Подаруй бібліотеці книжку» підтримали й Римма Зюбіна та інші відомі актори і діячі культури.

Додамо, книги можна приносити до усіх бібліотек-філій Дрогобича, Стебника та навколишніх сіл.

Перейти до вмісту