«Подаруй бібліотеці книгу»: у Дрогобичі триває акція з поповнення бібліотечних фондів друкованими новинками

14:28 11 Жовтня 2022

У Дрогобичі реалізовують амбітну ініціативу, за якою кожен охочий може поповнити фонди бібліотек міста цікавою та корисною літературою. А саме – віддати у Дрогобицьку Центральну міську бібліотеку імені В. Чорновола або ж інші бібліотечні філії книги з домашньої колекції.

Уся справа в тому, що у зв’язку з вилученням із бібліотечних фондів російськомовних книг, міська бібліотека прагне якісно наповнити свої фонди україномовною літературою — не лише дитячими та художніми, а й спеціалізованими книгами, яких чимало друкувалось мовою агресора.

Відтак, Управління культури та розвитку туризму ДМР, зокрема керівник відділу культури і мистецтв Леся Татарська з початком літа ініціювали у місті корисний проект — «Подаруй бібліотеці книгу».

Як зазначила Леся Татарська, така ідея має на меті не лише збагатити бібліотечний фонд новими доробками, а й відродити у підростаючого покоління зв’язок з паперовою книгою.

Мешканці міста та загалом українці із різних куточків нашої держави та світу відгукнулись на акцію та скерували у бібліотечні фонди Дрогобича чимало друкованих новинок на загальну суму понад 90 тис.грн.

Книги можна приносити і сьогодні до усіх бібліотек-філій Дрогобича, Стебника та навколишніх сіл.

Нагадаємо, раніше таку важливу ініціативу «Подаруй бібліотеці книгу» особисто підтримала Народна Артистка України та Герой України Ада Роговцева. Українська акторка у соціальних мережах закликала своїх друзів пожертвувати книги для Дрогобицької міської бібліотеки.

Перейти до вмісту