Подарували свято найріднішим: на площі Замкова Гора відбувся мистецький концерт з нагоди Дня матері

15:44 15 Травня 2023

У неділю, з нагоди свята Дня матері у Дрогобичі мистецтво і благочинність об’єднались в єдине ціле, щоб подарувати матерям святковий настрій та зібрати кошти на ЗСУ.

14 травня на площі Замкова Гора відбувся Дрогобицький вернісаж, крафтовий ярмарок «Дрогобицький крам» та мистецькі і співочі виступи для матерів від талановитої молоді міста.

По усій площі розгорнули експозицію  численних картин як знаних митців, так і учнів Художньої школи міста та Палацу дитячої творчості.

Окрім цього, на площі звучали українські пісні, присвячені матерям та Україні, хореографічні колективи міста зачаровували своїми витонченими та сучасними танцями, а веселі аніматори Львівського академічного обласного музично-драматичного театру ім. Юрія Дрогобича розважали дітвору.

Паралельно, талановиті учні Дрогобицької дитячої художньої школи розмалювали автівки, які понад місяць тому привезли з зони бойових дій та які щодня на площі Замкова Гора нагадують дрогобичанам про реалії війни. Діти інтерпретували війну по-своєму і це передали у своїх малюнках, адже вони бачать тільки світле та барвисте майбутнє, яке і малюють.

В межах заходу усіх присутніх матерів привітав та побажав їм миру і достатку очільник громади Тарас Кучма.

Сьогодні ми не можемо святкувати гучно, так, як на це заслуговують наші матері. Але ми можемо зробити так, щоб на їхніх обличчях з’явилась усмішка. Наші воїни, які захищають українські кордони попросили — привітайте наших матерів. Адже ми стоїмо там, щоб наші матері отримали позитивні емоції та щастя у День матері. Материнське тіло унікальне, адже лише в ньому може битися два серця. І ті два серця б’ються все життя. Мама — найрідніша людина, заради якої ми готові на все. Тож День матері — це найсвітліший день для кожної людини. Дай Бог нам якнайдовше залишатись дітьми, а матерям — матерями для своїх дітей, — привітав присутніх Тарас Кучма.

Впродовж заходу тривав благочинний збір коштів на потреби ЗСУ. Як розповіли в Управлінні культури та розвитку туризму, вдалось акумулювати 7188 гривень, які передадуть українським захисникам.

Усе творче дійство  організувало Управління культури та розвитку туризму ДМР, ведучими заходу були Уляна Воят та Андрій Юркевич.

Перейти до вмісту