Подарували дітям свято – у Дрогобичі відбувся мюзикл Павла Табакова «Фабрика Санти»

16:29 22 Грудня 2022

Занурення в атмосферу дива та півтори години різдвяного настрою – у Дрогобичі відбувся авторський мюзикл Творчої школи Павла Табакова «Фабрика Санти». На сцені Народного Дому, у яскравих костюмах та з спецефектами, ожили казкові герої, ельфи, сніговики та навіть дерева. За сюжетом мюзиклу – головна героїня Роксана – випадково зустріла помічників Санти і потайки стрибнула за ними у чарівний портал, який переніс її до казкової фабрики. Саме тут і починаються її пригоди.

Глядачі, а це були діти із багатодітних та малозабезпечених родин, родин захисників, із числа ВПО, вихованці організацій міста, які опікуються дітьми з інвалідністю, із великою цікавістю спостерігали за пригодами героїв мюзиклу, вболівали за їхні долі та спільно виконували різдвяні пісні.

Особливістю мюзиклу «Фабрики Санти» є те, що до акторської гри задіяно безпосередньо дітей, а це близько 60 вихованців школи Павла Табакова. Тож діти для дітей творили диво та казку на сцені.

Перед початком мюзиклу усіх присутніх від імені міського голови Дрогобича Тараса Кучми та керівництва громади привітав керівник відділу цифровізації, інформаційної політики та комунікації Зеновій Квасній, який подякував Творчій школі за ініціативу дарувати дітям диво у непростий час.

Дорогі діточки, маю почесну місію від імені міського голови Тараса Кучми та керівництва нашої громади привітати вас з прийдешніми різдвяно-новорічними святами. Найперше, дякуємо організаторам цього дійства, зокрема Творчій школі Табакова, Управлінню культури та розвитку туризму та керівництву Народного дому за те, що другий рік поспіль спільно творите різдвяно-новорічну атмосферу для наших діток у Дрогобичі та даруєте їм свято. Напередодні різдвяних свят бажаємо кожному, щоб збулися найпотаємніші мрії. Цьогоріч мрія у нас спільна – Перемога. Переконаний, що завдяки Збройним силам України та єдності українського народу Перемога неодмінно настане. Тому бажаю усім мирних свят та казкового настрою у ці дні, – звернувся до присутніх Зеновій Квасній.

Мюзикл Павла Табакова у Дрогобичі відбувся вдруге. Минулого року Творча школа та безпосередньо Павло Табаков уже вітала дрогобицьку малечу із святами та дарували їм диво зі сцени.

Мюзикл має благочинний характер. Вечірній (другий) показ мюзиклу покликаний зібрати кошти і перечислити їх на потреби військових. З цією місією мюзикл мандруватиме і містами Європи і таким чином допомагатиме українським захисникам.

Додамо, цьогоріч мюзикл «Фабрика Санти» відбувається за підтримки міського голови Тараса Кучми, Управління культури та розвитку туризму ДМР, фотостудії «Зефірка», студії візажу Віри Медвідь, магазину «Ханомерія», а також за підтримки Центральної бібліотечної системи міста та мецената, депутата Львівської обласної ради Сергія Оленича.

Перейти до вмісту