Повідомлення про початок громадських консультацій щодо проекту містобудівної документації «Детальний план території будівництва ПЛ електропередачі Стрий-Борислав на території Дрогобицької МТГ»

15:33 12 Жовтня 2022

Повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості щодо проекту містобудівної документації «Детальний план території розміщення, будівництво та експлуатація частини повітряної лінії електропередачі (ПЛ) 220 кВ Стрий-Борислав на території Дрогобицької міської територіальної громади Дрогобицького району Львівської області (за межами населених пунктів), для можливості реконструкції існуючої ПЛ на ділянці обходу карстових явищ» та звіту про стратегічну екологічну оцінку даного проекту

1.Метою розробленого проекту детального плану території (ДПТ) є визначення параметрів забудови та функціонального призначення проектованих земельних ділянок, для розміщення нових опор ПЛ-220 кВ у складі проекту реконструкції ПЛ 220 кВ Стрий-Борислав на території Дрогобицької міської територіальної громади Дрогобицького району Львівської області, за межами населених пунктів.

Детальний план території передбачає урахування державних, громадських і приватних інтересів під час планування забудови, визначення зон пріоритетних та допустимих видів використання, основних факторів його формування.

Проект ДПТ складається із пояснювальної записки та графічної частини.

Зміст пояснювальної записки

  1. РОЗДІЛ-1 «Просторово-планувальна організація території»

– Ситуаційний план

– Планувальний каркас

  2. РОЗДІЛ-2 «Землеустрій та землекористування»

– Сучасне користування земель

– Землевпорядні заходи перспективного використання земель

– Формування земельних ділянок

– Реєстрація земельних ділянок

  3. РОЗДІЛ-3 «Природоохоронні та ландшафтно-рекреаційні території»
РОЗДІЛ-4 «Обмеження у використанні земельних ділянок»

  • Існуючі обмеження у використанні земельних ділянок
  • Проектні обмеження у використанні земельних ділянок
  • Встановлені обмеження у використанні земельних ділянок
РОЗДІЛ-5 «Функціональне зонування території детального планування»
РОЗДІЛ-6 «Забудова територій та господарська діяльність»

  • Розміщення житлового фонду
  • Розміщення ділових центрів та інноваційних об’єктів
  • Розміщення виробничих об’єктів
  • Збереження традиційного середовища
РОЗДІЛ-7 «Обслуговування населення»
РОЗДІЛ-8 «Транспортна мобільність та інфраструктура»

  • Транспортні зв’язки та транспортний попит
  • Організація зовнішнього транспортного сполучення
  • Дорожньо-транспортна інфраструктура
  • Організація громадського транспорту
  • Організація пішохідних зв’язків та велосипедної інфраструктури
  • Організація паркувального простору
РОЗДІЛ-9 «Інженерне забезпечення території, трубопровідний транспорт та телекомунікації»
РОЗДІЛ-10 «Інженерна підготовка та благоустрій території»

Зміст графічної частини

1. Схема розташування території розроблення містобудівної документації в системі розселення М 1:50000
2. План існуючого використання території та схема існуючих обмежень у використанні земель. М 1:2000
3. Проектний план та схема проектних обмежень у використанні земель

М 1:2000

4. Схема СЗЗ об’єкта проектування.
5. Схема інженерної підготовки, благоустрою території та вертикального планування. М 1:2000

До ДПТ додається Звіт про стратегічну екологічну оцінку (СЕО).

1.Відомості про замовника – Виконавчий комітет Дрогобицької міської ради.

Відомості про розробника – ФОП Зазулич С.І., Сертифікат архітектора. «Розроблення містобудівної документації» Серія АР №003307 від 14.07.2016

Підстави для розроблення проекту ДПТ – Рішення сесії Дрогобицької міської ради від 25.11.2021 №774 «Про надання дозволу на розроблення проекту містобудівної документації «Детальний план території розміщення, будівництва та експлуатації частини повітряної лінії електропередачі (ПЛ) 220 кВ Стрий-Борислав на території Дрогобицької міської територіальної громади, для можливості реконструкції існуючої ПЛ на ділянці обходу карстових явищ на території Львівської обл..»

  • Ознайомитись з проектом ДПТ та звітом СЕО в повному обсязі можна у відділі містобудування та архітектури виконкому Дрогобицької міської ради, за адресою м. Дрогобич, пл. Ринок, 20, 4-й поверх, та на веб-сайті Дрогобицької міської ради – https://drohobych-rada.gov.ua/
  • Посадова особа відповідальна за забезпечення організації розгляду пропозицій (зауваження) до проекту ДПТ та звіту СЕО – головний спеціаліст відділу містобудування та архітектури – Меленчук Олена Тарасівна.

Поштова адреса, за якою можуть надсилатися пропозиції (зауваження) – 82100, Львівська область, м. Дрогобич, пл. Ринок, 20, 4-й поверх, відділ містобудування та архітектури виконкому Дрогобицької міської ради.

Електронна адреса, за якою можуть надсилатися пропозиції (зауваження) – arhitectura@drohobychrada.gov.ua

Пропозиції (зауваження) можуть подаватися в письмовій формі протягом визначених строків громадського обговорення, та/або в усній формі під час громадських слухань із внесенням їх до протоколу громадських слухань.

Письмові пропозиції подаються фізичними особами із зазначенням прізвища, імені та по батькові, місця проживання, із особистим підписом. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи.

Анонімні пропозиції не розглядаються.

Строк подання пропозицій (зауваження) до проекту ДПТ та звіту СЕО з 14.10.2022 по 14.11.2022, та підчас громадських слухань 14.11.2022.

Розгляд пропозицій відбудеться підчас громадських слухань або впродовж двох тижнів після громадських слухань, після утворенням погоджувальної комісії, якщо рішення щодо пропозицій (зауважень) розробник і замовник не можуть прийняти самостійно або мають місце спірні питання.

6)  Громадське слухання відбудеться 14.11.2022 об 11.00 в залі засідань виконкому Дрогобицької міської ради (каб. № 222).

Інформаційні  заходи (презентація,   прилюдне   експонування, телевізійні програми, публічні конференції тощо) – не передбачаються.

СЕО НЕК Укренерго_Дрогобицька м.р._за межами

ДПТ НЕК Укренерго_Дрогобицька м.р._за межами н.п.

Перейти до вмісту