Поважати себе та ближніх: Побороти стихійну торгівлю – місія можлива

10:05 8 Жовтня 2020

Цього тижня у центрі міста запрацював еко-ярмарок. На спеціально облаштованому майданчику, поруч з колишнім готельним комплексом «Тустань», облаштували 106 торгових місць для продавців городиною та молочною продукцією. Саме сюди скеровують всіх охочих торговців, які провадили стихійну торгівлю на центральних вуличках навколо ринку.

За словами директора КП «Дрогобицький ринок» Андрія Сеніва, цього успіху вдалося досягти завдяки компромісу з торговцями та співпраці адміністрації ринку з муніципальною вартою.

У планах адміністрації ринку – доставити додаткові торгові ряди, адже кількість охочих продавців реалізувати продукцію на еко-ринку коливається від 120 до 130 осіб. Крім того, з продавцями ведуть перемовини, щоб ті, хто реалізовує молочну продукцію, перейшли у критий ринок, де передбачені для цього умови. Наразі для продавців діє пільговий період. З наступного понеділка, за реалізацію продукції на критому ринку, продавцям доведеться плати 12 гривень за місце в день.

Стихійна торгівля у центрі міста – це одна з ключових проблем, вирішувати яку керівництво міста почало ще з 2015 року. Сьогодні впевнено можна сказати, що подолання стихійної торгівлі у центрі міста – місія можлива. Цей успіх позитивно оцінюють і самі містяни. А найголовніше у цій ситуації те, що принцип «поважати себе та ближніх» спрацював.

Перейти до вмісту