Плекають традиції: Стебницька гімназія №6 провела козацькі забави для учнів

14:04 11 Жовтня 2021

Згуртували шкільну родину – днями на стадіоні Стебницької гімназії №6 імені Героїв АТО пройшло колоритне дійство: козацькі забави. До участі в змаганнях зголосилися чотири команди, які сформували із учнів 5-9 класів. Як розповіла директор навчальної установи Наталія Мичуда, школярі весело та з користю провели час: змагалися в перетягуванні канату, бігу з перешкодами, створювали портрет козаків, куштували смаколики.

На запрошення адміністрації навчального закладу, спеціальним гостем свята був тренер школи Бойового гопака імені Івана Богуна Давид Новза. Школярам Давид розповів про особливості гопака, звідки він походить та продемонстрував кілька танцювальних елементів.

Кульмінацією заходу стало частування усіх присутніх борщем та смаженою картоплею, які приготували учні та педагоги гімназії.

Гостями козацьких забав були міський голова Дрогобича Тарас Кучма, керівник відділу освіти ДМР Петро Шев’як, заступниця керівника відділу освіти Ольга Олексюк, батьки школярів, педагоги гімназії та дошкільнята Стебницького садочку №21 «Сонечко».

Цьогорічні козацькі забави ми проводимо вперше. Свято приурочене до 14 жовтня – Дня Захисника України, Дня козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Діти раді та щасливі, тож сподіваюсь, що від цього року козацькі забави стануть доброю традицією нашої гімназії. Не виключено, що подумаємо над розширенням формату забав, щоб школярі різних навчальних закладів змагалися між собою, – зазначила Наталія Мичуда.

Завершували дійство нагородженням команд, яке провів міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

У найближчих планах Стебницької гімназії №6 проведення осіннього ярмарку на території закладу, де реалізовуватимуть домашню випічку та творчі вироби учнів. Вилучені кошти підуть в скарбничку школярів.

Перейти до вмісту