Плекати своє українське: на День вишиванки містян закликають вдягнути національний одяг та долучитись до патріотичних заходів

11:20 16 Травня 2023

Свято, яке єднає українців по всьому світу —щороку у третій четвер травня Україна відзначає День вишиванки. Цьогоріч свято припадає на 18 травня.

Саме цього дня мільйони українців із гордістю одягають вишивані сорочки та однострої і йдуть у них на роботу, навчання чи просто на прогулянку вулицями рідних міст.

У Дрогобицькій громаді теж готуються патріотично відзначити День вишиванки. Зважаючи на військовий стан традиційної ходи вулицями міста не буде. Але попри це о 15:00 год на площі Ринок відбудеться презентація вишиваної мапи Дрогобицької громади, до оздоблення якої долучаються усі старостинські округи. Представлятимуть мапу діти, які проведуть презентацію своїх сіл та продемонструють номери художньої самодіяльності. Організовує дійство Відділ сім’ї та молоді ДМР.

Усіх містян та гостей Дрогобича закликають в цей день підтримати всеукраїнську ініціативу та одягнути національне вбрання.

Також 18 травня, о 14:00 год на території церкви Святого Юра відбудеться дійство «Музейний фестиваль». Захід ініціює Управління культури та розвитку туризму з нагоди Міжнародного дня музеїв, яке цьогоріч відзначають одночасно із особливим ювілеєм — 10-ою річницею внесення церкви Святого Юра до Списку Світової Спадщини ЮНЕСКО.

У програмі – урочиста частина та панельна дискусія за участі львівських та дрогобицьких науковців та дослідників храму, святковий концерт від молодіжного колективу Дрогобицького музичного коледжу імені Василя Барвінського, тематичні майстер-класи для дітей, частування і благодійний ярмарок крафтових товарів Дрогобиччини. Вхід на фестиваль вільний.

Окрім цього упродовж тижня у всіх відділах музею «Дрогобиччина» відбуватимуться відкриті екскурсії:

– 16 травня, о14:00 – філія відділу історії “Тюрма на Стрийській”, за адресою: вул. Стрийська, 3
– 16 травня о 15:30 – Палац мистецтв, за адресою: вул. Т.Шевченка, 38.
– 17 травня, о15:00 – відділ історії, за адресою: вул. І.Франка, 32.
– 19 травня, о 16:00 – відділ природи, за адресою: вул. І.Франка, 32.

Перейти до вмісту