Перші в Україні: у Дрогобичі оцифровують дані міського кладовища

8:28 17 Вересня 2021

Дрогобич відвідали представники латвійської компанії SIA «CEMETY», яка займається оцифруванням даних із цвинтарів. Першими доступними на онлайн-сервісі в Україні, стануть дані саме Дрогобицького кладовища.

У міській раді Дрогобича відбулась зустріч з представниками латвійської компанії, яка сьогодні займається реалізацією в Україні пілотного проекту з оцифрування даних кладовищ. Першим в Україні став саме Дрогобич.

“Ми проводили переговори з нашими латвійськими колегами, щоб реалізувати цей проект саме в Дрогобичі. Для нашого міста ці роботи проводять безкоштовно. За основу взяли старовинне кладовище на вулиці Трускавецькій. Воно стане прикладом для подальшої роботи з оцифруванням кладовищ в Україні “ – зазначив секретар міської ради Орест Каракевич.

Гості провели презентацію вже діючого в Латвії сервісу, розповіли про реалізований функціонал сервісу в Україні та ту роботу, яку вдалось зробити над оцифруванням даних Дрогобицького кладовища на вулиці Трускавецькій.

В зустрічі взяли участь представники компанії-розробника сервісу SIA «CEMETY». Від Дрогобича – секретар міської ради Орест Каракевич, представники Комбінату міського господарства та відділу ІТ управління цифровізації Дрогобицької міської ради.

Пілотний проект з оцифрування даних Дрогобицького кладовища продовжується. По завершенні роботи і мешканці і адміністрація матимуть доступ до цифрової бази, що містить інформацію про кладовище, нумерацію усіх могил та склепів, місце їх розташування на карті та дані про похованих там людей.

SIA «CEMETY» – це латвійська компанія, яка займається оцифруванням даних із цвинтарів, розробляє та підтримує системи оцифрування та керування даними кладовищ. Введення даних та обробка інформації максимально проста для користувачів будь-якого віку. Система CEMETY призначена як для персоналу цвинтарів, так і для зручності громадян.

Перейти до вмісту