Перші вишиванки для новонароджених: у Дрогобичі продовжують підтримувати породіль пакунками допомоги

14:40 2 Лютого 2023

Підтримка породіль та новонароджених – за останні сім днів у пологовому будинку міста на світ з’явилось дев’ять малюків. Із них п’ять хлопчиків та чотири дівчинки. Породіллі не лише з Дрогобича та територіальної громади, але й з сусідніх міст – зокрема один малюк із Трускавця.

Згідно з прийнятою Дрогобицькою міською радою програмою із підтримки жінок-породіль — кожній матері щотижня вручають пакунок із необхідними речами для малечі та матусі. У пакунках – дитячий одяг, суміші, пляшечки, засоби гігієни, забавки. Також до потрібних речей додали і перші вишиванки для новонароджених.

Ініціативу із роздачі пакунків підтримки започаткували минулого року після повномасштабного вторгнення росії на наші землі.

Ініціатива належить керівництву міста та начальниці відділу сім’ї та молоді ДМР Олександрі Пашко.

За традицією Тарас Кучма привітав матерів зі щасливою подією у їхньому житті, поспілкувався про потреби та побажання, що стосуються пологового будинку міста та вручив жінкам пакунки підтримки. Щасливим родинам міський голова побажав міцного здоров’я та наснаги у вихованні малечі під мирним українським небом.

Окрім пакунків підтримки, які ми вручаємо, наші зустрічі в пологову установу міста переслідують ще одну важливу мету – промоніторити якість надання медичних послуг, поспілкуватися з жінками, почути їхні побажання щодо якісних змін в пологовому будинку. Тому дякуємо за вашу відкритість та готовність до комунікації. Для нас важливо почути вашу думку, щоб ми могли оперативно зреагувати. Бережіть себе та своїх малюків. Бажаю вам спокою і щастя від материнства, а дітям зростати у любові, мирі та злагоді, — привітав матерів Тарас Кучма.

Додамо, пакунки для новонароджених та матерів вручають безпосередньо в пологовому відділенні. У разі не отримання пакунків у пологовому, його можна отримати у відділі у справах сім’ї та молоді (каб. 210) при наявності талону на його одержання. Такі талони видаються породіллям одразу у лікарняній установі або за зверненням одного з батьків в місячний термін при наявності свідоцтва про народження малюка та паспорта одного з батьків із даними про реєстрацію місця проживання. А також відомостей про реєстрацію місця проживання дитини на території Дрогобицької громади.

Перейти до вмісту