Перспективи гуманітарної підтримки: До Дрогобича завітали представники Всесвітньої продовольчої програми ООН

9:27 4 Серпня 2022

До Дрогобича з робочим візитом завітали представники Світової продовольчої програми ООН, які займаються питаннями гуманітарної харчової допомоги громадам. Як в частині підтримки внутрішньо переміщених осіб, так і місцевих мешканців.

В ході візиту представники програми зустрілись з міським головою Тарасом Кучмою та заступником Андрієм Ковчем і обговорили перспективи надання гуманітарної підтримки нашій громаді для забезпечення харчування внутрішньо переміщених осіб та мешканців громади, з числа соціально вразливих категорій населення.

Після офіційної зустрічі, представники ООН відвідали школи, обстежили умови проживання ВПО та можливості потенційного харчування дітей. Гості позитивно відгукнулись про гуманітарну роботу в Дрогобицькій громаді, організацію прийому та розміщення внутрішньо переміщених осіб на базі нашої громади.

«Нам важливо заручитись стабільною підтримкою міжнародних партнерів – як в частині роботи з ВПО, так і в підтримці безпосередньо нашої громади. Всі процеси нашої роботи максимально прозорі та відкриті. А для успішних подальших результатів, ми намагаємось максимально використовувати всі можливості, працювати з різними програмами, організаціями та міжнародними донорами» – наголосив Андрій Ковч.

Всесвітня продовольча програма або Світова продовольча програма (United Nations World Food Programme, WFP) — ланка Організації Об’єднаних Націй з питань надання харчової допомоги. Найбільший підрозділ гуманітарної допомоги, який забезпечує харчами близько 90 мільйонів людей протягом року, 58 мільйонів з яких — діти.

Перейти до вмісту