Перспектива мільярдних інвестицій в економіку громади: сесія виділила землю під будівництво Індустріального парку

16:17 24 Листопада 2022

Депутати Дрогобицької міської ради підтримали рішення про виділення земельної ділянки під будівництво індустріального парку «Галіт» – який нещодавно був внесений Кабміном до державного реєстру індустріальних парків.

Питання розглянули сьогодні на черговому засіданні сесії Дрогобицької міської ради.

Мова йде про виділення в оренду земельної ділянки площею 19 гектарів на вулиці Наливайка-Гайдамацькій – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Нагадаємо, на ділянці планується зведення першого Еко-смарт індустріального парку «Галіт», який об’єднає на одній площі виробничі, складські приміщення та виставкові зали і буде майданчиком для діяльності як малого, так і середнього, як місцевого так і релокованого бізнесу.

Раніше Дрогобицькою міською радою було розроблено та затверджено концепцію індустріального парку, проведено конкурс з визначення керуючої компанії та підписано договір з компанією-переможцем, підготовлено весь необхідний пакет документів для включення парку до державного реєстру.

В листопаді Кабінет міністрів включив Дрогобицький Еко-смарт індустріальний парк «Галіт» до реєстру індустріальних парків.

Відтак черговим кроком стало виділення земельної ділянки під будівництво парку. Сьогодні депутати обговорили можливі ризики та очікувані перспективи від реалізації проекту. Лунали пропозиції щодо затвердження додаткових запобіжників, щоб убезпечити місто від недобросовісності інвестора. Однак концепція індустріальних парків в Україні перебуває на повному контролі Кабінету міністрів.

Саме на рівні Кабміну було прописано умови реалізації таких проектів та правила їх втілення місцевими громадами. Тому в даному випадку громада не має на ці процеси вирішального впливу. Однак сам факт реалізації проекту на території Дрогобицької громади відкриває чималі перспективи притоку інвестицій та розвитку економіки.

Нам вдалось провести всі необхідні процедури, підготувати всі необхідні рішення і за півроку добитись того, щоб наш індустріальний парк включили в реєстр індустріальних парків. Сьогодні ми зробили черговий крок і прийняли революційне рішення, яке, я впевнений, стане поштовхом для мільярдних інвестицій в розвиток нашої економіки, – наголосив міський голова Тарас Кучма.

Відповідно до затвердженого рішення, земельна ділянка виділяється в оренду визначеній раніше на конкурсній основі керуючій компанії ТОВ «ЄТІ ПРО» на 30 років. На час будівництва індустріального парку, діятиме пільгова ставка оренди, в розмірі 1% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки на період до завершення будівництва. Всі права та обов’язки сторін та відповідальність в разі порушення термінів будівництва прописані в договорі, який міська рада уклала з керуючою компанією майбутнього індустріального парку.

Перейти до вмісту