Персональна виставка мультимитця, художника, шоумена, творця перфоменсів та інсталяцій Сашка Максимова «Тварини і люди».

14:34 20 Травня 2020

Карантин, здається, триває уже вічність… Проте анонс виставки Сашка Максимова – це ніби доказ того, що все має свій початок і кінець. Тож нарешті палац Мистецтв відчинив свої двері для відвідувачів та запросив шанувальників мистецтва на чергову цікаву, несподівану імпрезу.

17 травня у палаці Мистецтв відбулося відкриття персональної виставки мультимитця, художника, шоумена, творця перфоменсів та інсталяцій Сашка Максимова під назвою «Тварини і люди».

Дотримуючись всіх норм і правил безпеки карантинного періоду, учасники і організатори проекту все ж таки змогли запропонувати шанувальникам сучасного провокаційного мистецтва взяти участь у невеликому святі, урізноманітнити своє дозвілля цікавою подією і повернути всім таке бажане останнім часом відчуття того, що життя продовжується, і всі виклики ми здолаємо, незважаючи на жодні пандемії. Недільний виставковий проект – це перша зустріч митця з глядачами у музеї після тривалої паузи. Зустріч – непересічна, нестандартна, несподівана.

Автор бавиться асоціаціями, міксує між собою непоєднуване. Енциклопедії, старі книжки, поштівки, кольорові вирізки з газет та журналів – все це є елементом колажів, що творять концепцію виставки. Митець пропонує, але не нав’язує глядачеві свій погляд на речі і залишає останньому простір для власних міркувань, асоціацій.

Відкриття виставки відбулося за участі Надії Кікти, заввідділом європейського мистецтва музею «Дрогобиччина», Єви Райської, дружини, натхненниці митця , а також шанувальників його творчості.

Сподіваємось, що виставковий проект Сашка Максимова розпочинає новий сезон вернисажів у музеї «Дрогобиччина».

Інформація музею “Дрогобиччина”.

Перейти до вмісту