Патріотичне віче та символічний плакат із дитячих синьо-жовтих долонь: у Дрогобичі камерно відзначать День державного прапора України

10:48 12 Серпня 2022

Пом’янути усіх, хто віддав своє життя за Україну та ревно захищає нині її кордони. У Дрогобичі 23 серпня у День державного прапора молитимуться за захисників та дякуватимуть їм за мирне небо у нашому місті. Як повідомила керівник відділу культури та мистецтв Управління культури Леся Татарська – 23 серпня на Перехресті Героїв у Дрогобичі планують провести патріотичне віче. Захід стартуватиме о 10:00 год. (о 9:30 біля готелю «Тустань» бажаючих чекатиме автобус). Також на флагштоці буде піднято кілька метрове державне знамено, за яке сьогодні проливають свою кров наші захисники.

Як зазначає Леся Татарська – локацію Перехрестя Героїв для проведення віче обрали не випадково. З початком повномасштабної війни саме на цьому місці дрогобичани на колінах та із лампадками в руках зустірчають полеглих Героїв. Звідси їх і проводжають на війну. Тож місце сакральне та стало уособленням оберегу рідної землі.

Окрім цього, у рамках відзначення Дня державного прапора 24 серпня за ініціативи відділу сімї та молоді у Дрогобичі буде спущено кілька метрове знамено із вежі ратуші.

Також в цей день заплановано провести своєрідний флешмоб серед дітей. Із синьо-жовтих дитячих долонь намалюють та утворять величезний плакат, який символізуватиме прагнення усіх українських діток жити та виростати у мирній країні під мирним небом.

Окреме звернення до дрогобичан та мешканців громади і голів ОСББ – до Дня державного прапора вивісити синьо-жовту символіку на своїх будинках, прикрасити прапорами балкони у центральній частині міста, фасади фірм, магазинів, кав’ярень та підприємств.

Додамо, щорічно 23 серпня відзначаємо День державного прапора. Свято є відносно новим і було засноване указом другого президента України від 23 серпня 2004 року. Відтак з 2009 року 23 серпня започатковано офіційну церемонію підняття державного прапора по всій Україні.

Перейти до вмісту