Панахидою та військовим салютом вшанували Героїв на Полі Скорботи

13:51 22 Травня 2021

З нагоди Дня Героїв у п’ятницю, 21 травня, на Полі Скорботи у Дрогобичі відбулася поминальна панахида. Панахиду очолив єпископ-помічник СДЄ УГКЦ – Владика Григорій Комар.

Поминальне дійство відбулося під супровід військового оркестру та військовий салют.

Вшанувати Героїв різних епох та часів, які поховані на Полі Скорботи, прибули родичі, військові, волонтери, службовці місцевого самоврядування, міський голова Тарас Кучма, голова РДА Степан Кулиняк, секретар ради Орест Каракевич, заступник міського голови Андрій Ковч.

«Може вони не були політиками чи громадськими активістами, може не говорили патріотичні гасла, але коли настав час, вони зробили мужній вибір і пішли за покликанням – захищати громадян та державу. Тому сьогодні молимося за загиблими воїнами і з нагоди свята вітаємо тих, хто сьогодні поруч з нами, хто на передовій, хто мужньо боронить Незалежність Української держави та її народу», – зазначив у своєму зверненні до присутніх Владика Григорій.

По завершенні панахиди, учасники дійства поклали квіти та лампадки до могил Героїв.

Також цього дня відбулася панахида за загиблими Героями на цвинтарі по вулиці П. Орлика та святкове дійство у Народному домі імені Івана Франка.

Перейти до вмісту