Пам’ятаймо разом – крізь кордони

13:55 10 Лютого 2020
Минуле – це історія
Майбутнє – це містерія
Теперішнє – це дар
Неочікуваним даром для десятикласників Дрогобицького ліцею ім.Б.Лепкого та вчителів історії та англійської мови – О.Сливінської та О.Сушко була поїздка в Берлін з 26 по 31 січня 2020 року.
Мета подорожі: участь в інтернаціональній українсько-польсько-німецькій молодіжній зустрічі в Документальному центрі примусових робіт під назвою “Пам’ятай про єврейські примусові роботи та Голокост”.
Навчання проводилося виключно англійською мовою працівниками центру Даніелою Гепперт, Елізабет Аншюц та Себастіаном Гергардом.
‌Методи роботи з учнями були цікавими та різноманітними. Ми відвідали музей Отто Вайди , Меморіал закатованих євреїв Європи та провели пішу екскурсію визначними місцями міста.
Щодня учні брали участь в майстер-класах, презентувати свої роботи в змішаних міжнаціональних групах  по матеріалах виставки Клауса Гасброн-Блума “Пам’ятаймо разом – крізь кордони”.
‌Наша команда спілкувалася з ним, а також Корнелією Шмальц-Якобсен,  дочкою Ерхарда та Донати Гельмріх, котрі рятували євреїв в Дрогобичі під час Другої світової війни  та проголошені праведниками світу.
Наші учні взяли інтерв’ю в п.Корнелії, вона поділилася спогадами про наше місто, а згодом ми зробили колективне фото.
Завершальним етапом роботи було створення меморіалу Голокосту кожною командою та представлення головної ідеї композиції.
Для остаточної інтеграції учасників зустрічі було приготування національних страв кожною командою та спільна вечеря, спілкування і видача сертифікатів.
‌Час промайнув швидко. Сповнені наснаги, нових знань та  вражень, ми повернулися до рідного міста.
‌Висловлюємо щиру подяку організаторам, особливо пані Тетяні Фірман.
Готові до нової співпраці.
Оксана Сливінська
Перейти до вмісту