Очному навчанню бути: освітні установи Дрогобича на 100% готові до 1 вересня

11:23 8 Серпня 2022

Таку інформацію озвучив 8 серпня на щотижневій оперативній нараді керівник відділу освіти Віталій Вовків. За твердженнями головного освітянина міста – завершено огляд усіх навчальних закладів Дрогобича, Стебника та територіальної громади. Кожну із освітніх установ оглянула спеціальна комісія.  За попередніми висновками – навчальні заклади практично на  100% готові до офлайн навчання із початком вересня.

Головне питання, яке стоїть перед владою та освітянами – відселення з навчальних установ ВПО, які через російську агресію були змушені покинути рідні міста та домівки і мешкають у Дрогобичі.

Ми повинні підставити плече допомоги тим людям, які станом на сьогодні через воєнні дії змушені мешкати в наших навчальних закладах. Сьогодні понад 360 осіб продовжують проживати в гімназіях і ліцеях Дрогобича та територіальної громади. Однак наше завдання як влади – не зірвати і старт навчального року для школярів, мова іде про очне навчання. Тому ще заздалегідь нами вжито заходів щодо переселення ВПО із шкіл міста до початку 1 вересня. Мова іде про ремонт низки гуртожитків у Дрогобичі і Стебнику куди буде переселено переміщених осіб. Паралельно, триває завершення спорудження модульно-каркасного будинку для ВПО у Дрогобичі, роботи на стадії завершення, – підкреслив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Окрім цього, заплановано переселити частину ВПО у дві будівлі навчальних установ Дрогобича і Стебника. Мова іде про ті заклади освіти, які мали 2 корпуси, один із яких не використовувався – повідомив керівник відділу освіти Віталій Вовків.

Також у низці навчальних установ громади тривають ремонті роботи – таким чином школи готують до старту нового навчального року. Триває й підготовка до початку опалювального сезону. За попередньою інформацією Віталія Вовківа – навчальні установи територіальної громади (сіл) уже забезпечені дровами на опалювальний сезон.

Додамо, Міністерство освіти і науки України цьогоріч ставить вимогу про очний початок навчального року, за умови наявності укриттів.

Якщо при школі укриття немає, комісія розглядає питання використання споруд подвійного призначення, зокрема, підвалів  суміжних будівель або ж спорудження фортифікаційних укриттів.

Укриття мають відповідати мінімальним вимогам щодо безпеки учасників освітнього процесу та мають бути відповідно облаштовані.

Перейти до вмісту