Осучаснили: Стебницька лікарня та пологовий будинок Дрогобича поповнилися новим обладнанням

11:05 19 Серпня 2022

У Стебницькій міській лікарні осучаснили хірургічне відділення – в операційному блоці встановили сучасний операційний стіл, лампу, а також наркозно-дихальний апарат. Усе потрібне та важливе для злагодженої роботи медиків обладнання вдалося придбати завдяки сприянню народного депутата України Ореста Саламахи, по програмі соціально-економічного розвитку. За нею – понад 2 млн.грн було скеровано в стебницький медзаклад на закупівлю медичних меблів та апаратури.

Медичне обладнання уже встановили. 18 серпня оновлення оглянули безпосередньо Орест Саламаха, міський голова Дрогобича Тарас Кучма, а також керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба.

Як наголосила директор КНП «Стебницька міська лікарня» Наталія Стецик – обладнання, зокрема наркозно-дихальний апарат, уже інтенсивно використовують під час операційних втручань, які проводять в оновленому хірургічному відділі лікарні.

На початку червня ми капітально оновили операційний блок нашого хірургічного відділу – у приміщенні тепер функціонує дві операційні: загальна та гінекологічна. Тут медики надають широкий спектр хірургічних послуг, зокрема, малоінвазивну хірургію, оперують гострі та хронічні хірургічні захворювання органів черевної порожнини, проводять герніологію (грижі живота та діафрагми), проктологію, лапароскопічне лікування, гнійні захворювання м’яких тканин, лікування шлунково-кишкових кровотеч, гінекологічні втручання тощо. Нові меблі та апаратура дозволяють ще якісніше надавати нам медичні послуги, – наголосила Наталія Стецик.

На досягнутому у Стебницькій лікарні не зупиняються – тут уже розпочали ремонти в кількох палатах хірургічного відділу. Тож подальшим оновленням бути.

Із медичними оновленнями і пологовий будинок Дрогобича, який віднедавна входить до складу КНП «Дрогобицька міська лікарня №1». В медичну установу, завдяки клопотанню Ореста Саламахи,  вдалось придбати та встановити п’ять моніторів пацієнта, які відслідковують життєво важливі функції організму хворого. А також придбано два інфузомати, які дозволяють дозовано вводити лікарські засоби пацієнтам. Медичні новинки загальною вартістю понад 300 тис. грн. уже активно використовують в своїй роботі медики пологової установи.

Це не перша медична допомога, яку отримують наші лікарні завдяки Оресту Саламасі. Ми дякуємо за таку турботу. Оскільки ставимо собі мету – бути кращими та передовими лікувальними закладами Львівщини. Сподівають, наша співпраця лиш посилюватиметься і ми спільно допоможемо нашим лікарням осучаснюватись та поповнюватись новітнім обладнанням, – наголосив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Перейти до вмісту