Особливий період: критично важливі підприємства, установи та організації у Дрогобицькій громаді сплачуватимуть податки і збори до загального фонду бюджету за новою нормою

8 Березня 9:01

Для реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 2003 року №76 затверджено Порядок та критерії визначення підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

На виконання підпункту 4 пункту 2 Порядку та Критеріїв Львівська ОВА встановила критерії визначення підприємств, установ та організацій, які мають важливе значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади в особливий період, що затверджені розпорядженням начальника ОВА від 28.02.2023р. №101/0/5-23ВА.

Одним з таких критеріїв є сплата підприємством, установою, організацією податків і зборів до загального фонду бюджету територіальної громади за попередній рік на суму, що становить не менше 2% суми бюджету територіальної громади, якщо індекс податкоспроможності громади становить від 0,5 до 0, 999.

У Дрогобицькій громаді затверджена саме така норма, оскільки індекс податкоспроможності громади становить 0, 6136.

Для підтвердження відповідності вищезазначеному критерію підприємства, установи, організації повинні звертатись до голів громад по довідку відповідного змісту.

Перейти до вмісту