Освітні заклади Дрогобича та громади повернулися до адаптивного карантину

16:31 15 Вересня 2022

Щороку, з настанням осінньо-зимового періоду спостерігається зростання захворюваності респіраторно-вірусними інфекціями. Зокрема у Дрогобицькій громаді уже фіксують тенденцію до зростання кількості хворих на Covid-19.

Окрім загальних рекомендацій МОН та МОЗ, кожен регіон готує свої рішення про те, як організувати безпечне шкільне середовище та освітній процес для учнів, щоб мінімізувати ризики інфікування ковідом між школярами.

Як зазначають у відділі освіти Дрогобицької міської ради, освітні установи міста та громади організовують навчання згідно з Постановами Головного санітарного лікаря України, які затверджені у 2021 році та чинні у 2022 році, якими затверджено план протиепідемічних заходів для закладів дошкільної освіти і закладів загальної освіти.

Окрім цього, згідно рекомендаціям МОЗ, батькам та супроводжуючим особам рекомендують заходити лиш на територію школи та доводити дитину до дверей навчальної установи, не заходячи безпосередньо у приміщення.

 Згідно минулорічним рекомендаціям МОЗ стороннім особам забороняється вхід у приміщення школи. Вчителі та працівники школи проходять медогляд, тому вони мають право працювати з дітьми, — прокоментувала ситуацію заступниця керівника відділу освіти Ольга Олексюк.

Також заходами безпеки передбачено проводити дезінфекцію рук учням, після кожного навчального заняття здійснювати провітрювання класних кімнат, по завершенні навчального дня – проводити дезінфекцію робочих поверхонь. При найменших ознаках захворюваності учнів – школярів просять залишатися дома та звернутись за допомогою до сімейного лікаря.

 

Фото ілюстративне. 

Перейти до вмісту