Освіта у Дрогобицькій громаді – 2023: у мерії міста підбили підсумки року, що минає та окреслили напрямки подальшого розвитку

11:58 13 Грудня 2022

Підбили підсумки навчального року та окреслили плани на 2023 рік. У міській раді Дрогобича відбулась зустріч міського голови Тараса Кучми, профільного заступника Андрія Ковча та керівника відділу освіти Віталія Вовківа із директорами навчальних установ міста та територіальної громади.

Оскільки із жовтня тривали візити керівництва міста в навчальні заклади Дрогобича та територіальної громади із метою моніторингу якості освітнього процесу – у мерії підбили підсумки цих зустрічей.

Найперше, очільник громади подякував директорам начальних закладів за ґрунтовні бесіди та актуальні бачення щодо розвитку освітньої галузі Дрогобича.

Мені було приємно відвідувати усі навчальні заклади, як міста так і територіальної громади. Я побачив низку змін та оновлень у ваших гімназіях та ліцеях. Тому дякую вам за теплі зустрічі. Бо саме в таких бесідах викристалізовується зерно істини, ми напрацьовуємо нові бачення розвитку навчальних установ, моніторимо проблеми та вибудовуємо алгоритм дій на перспективу, – наголосив Тарас Кучма.

Під час освітянського діалогу у мерії міста, Тарас Кучма акцентував увагу присутніх на викликах, які стоять перед освітою Дрогобича. Найперше – це наповнюваність класів. За словами очільника громади, є школи де наповнюваність становить 27,5% – зазвичай це міські навчальні заклади, а є де лише – 13%, переважно це в сільській місцевості.

Зважаючи на такий стан справ, завдання керівників цих освітніх закладів подбати про те, щоб наповнюваність класів зросла. Для цього вам слід розробити певні родзинки своїх освітніх установ, зацікавити батьків віддавати майбутніх школярів саме у ваші навчальний заклад. Аналогічна ситуація із здобутими призовими місцями на численних олімпіадах, міжнародних освітніх конкурсах тощо. Тому маємо працювати над тим, щоб освіта Дрогобича і громади була конкурентно здатна та якісна, – радив керівникам освітніх установа Тарас Кучма.

Також керманич громади запевнив освітянський актив, що жоден із навчальних закладів закривати не будуть. Відтак завдання для директорів – розвивати освітні установи, осучаснювати їх та створювати комфортні умови для навчання дітей.

На завершення зустрічі обговорили найбільш актуальні проблеми, які турбують гімназії та ліцеї міста і територіальної громади. Серед них – заміна в деяких навчальних закладах вікон, оновлення і ремонт спортивних та актових залів, ремонт фасадів, заміна мереж, туалетів тощо. Керівництво міста пообіцяло й надалі сприяти вирішенню болючих проблем навчальних закладів громади.

Перейти до вмісту