Освіта, культура та комунальна сфера: відбулось чергове засідання виконкому

16:02 10 Серпня 2022

Вперше, після тривалої дистанційної роботи, виконком зібрався в традиційному очному форматі, щоб розглянути ряд важливих питань з освітньої, культурної, соціальної та господарської сфери громади.

Засідання пройшло під головуванням заступника міського голови, керуючого справами виконкому, Володимира Коцюби.

Виконком розпочав роботу з розгляду освітніх питань. Начальник відділу освіти Віталій Вовків доповів про підготовку освітніх закладів до нового навчального року та планів щодо організації гарячого харчування в закладах освіти.

Рішення були підтримані виконавчим комітетом, однак члени виконкому наголосили на необхідності відповідального підходу до обстеження кожного закладу освіти. Що стосується харчування – рекомендували розглянути варіанти забезпечення якісного меню. Адже головним в цій процедурі має бути не найнижча ціна – а здоров’я школярів, які споживатимуть цю їжу.

Після ряду соціальних питань, виконком затвердив в новій редакції комплексну програму «Дрогобич – місто Івана Франка». Так як цьогоріч в межах святкування річниці з дня народження Каменяра у Дрогобичі буде проведено науково-практичну конференцію.

Члени виконкому запропонували розширити програму заходів тематичними подіями, а також пропрацювати механізм курсування транспорту до рідного села Франка – Нагуєвич.

Директор Департаменту міського господарства Ростислав Пошивак доповів ряд питань з житлово-комунальної сфери, які стосуються організації паркування на вулицях міста.

А начальник управління інвестицій та економічного розвитку Леся Лазунда доповіла про результати конкурсу з визначення керуючої компанії «Еко-смарт індустріального парку «Галіт»». Відповідно до закону, за результатами проведеного конкурсу, компанію-переможця потрібно затвердити в десятиденний строк.

Також виконком затвердив ряд питань, що стосувались роботи відділу-служби у справах дітей, відділу НС та цивільного захисту населення та фінансового управління ДМР.

Перейти до вмісту