Організація освітнього процесу в час війни: керівництво громади проводить зустрічі з педколективами навчальних установ міста

20:37 13 Жовтня 2022

У зв’язку з початком нового навчального року, організацією очного навчання під час війни та підготовкою до опалювального сезону, міський голова Дрогобича Тарас Кучма спільно з керівником відділу освіти Віталієм Вовківом проводять зустрічі з педагогічними колективами ліцеїв та гімназій.

Днями посадовці здійснили робочі візити до Ліцею №4 імені Лесі Українки та Гімназії № 5 імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.

Під час зустрічі з педколективом Ліцею № 4, який очолює Наталія Гук, посадовці обговорили стан справи в освітньому закладі та подальші плани розвитку навчальної установи.

Ми маємо пишатись нашою освітою. У нас найкращі учні, які мають найвищі результати ЗНО, медалісти та переможці багатьох олімпіад. У вашій школі помітний величезний прогрес, бажаю, щоб ви і надалі процвітали та розвивались. Ви великі молодці, — звернувся до освітян Ліцею № 4 Тарас Кучма.

Посадовці також оглянули приміщення, оновлені санвузли та ремонтні роботи у навчальному закладі.

Опісля, керівництво завітало до Гімназії №5, де оглянули приміщення, які ремонтують для проживання ВПО за допомогою іноземних партнерів. Також Віталій Вовків наголосив, що за останній час у школі вдалось виконати чимало робіт: провести інтернет, встановити вентиляцію в укриттях, зробити благоустрій по периметру школи та усунути аварійну ситуацію на даху закладу.

Насамперед, під час розмови з колективом освітньої установи та її керівником Віталієм Лесиком, Тарас Кучма спростував неправдиву інформацію щодо закриття гімназії № 5.

Школа тут існувати буде. Але нам важливо спільно окреслити її майбутнє та вектори розвитку. Ваш освітній заклад має великі можливості та перспективи. Тут збережений кваліфікований колектив і локально вона може охопити віддалені райони міста. Тому зараз нам потрібно спільно працювати задля успішного майбутнього гімназії, — прокоментував Тарас Кучма.

У ході розмови освітяни також поспілкувались щодо організації освітнього процесу в осінньо-зимовий період та стану системи опалення. Обговорили ситуацію з поселенням ВПО та важливість інформаційної гігієни під час воєнного стану.

Нагадаємо, раніше такі візити посадовці здійснили до Ліцеїв № 1, № 2, № 3 міста Дрогобича.

Перейти до вмісту