Опубліковано результати онлайн-опитування учасників освітнього процесу щодо організації дистанційного навчання

11:44 7 Травня 2021

З 12 по 23 квітня фахівці Центру професійного розвитку педагогічних працівників Дрогобицької міської ради Львівської області провели онлайн опитування. Участь в опитуванні взяли учні 5-11 класів, батьки та вчителі. Опитування проводили анонімно, з метою виявлення проблем організації дистанційного навчання у закладах освіти Дрогобицької міської ТГ, що є загальними для освітянської спільноти та пошуку шляхів їх вирішення.

Як повідомила керівниця Центру Галина Марчук, участь в опитуванні взяли 2622 учні, 2227 батьків та 593 вчителі. За результатами опитування, під час дистанційного навчання як учні, так і вчителі, найбільше використовують смартфони. Більшість учні та вчителів вважають, що під час дистанційного навчання якість знань не змінилася. Переважна кількість опитаних батьків вважає, що якість знань дітей погіршилася. І батьки, і вчителі не вважають дистанційну освіту заміною очної форми навчально-виховного процесу. Щодо організації дистанційного навчання то і батьки, і вчителі висловлюють своє задоволення, проте, вказують на низку недоліків та переваг такої форми навчання.

У підсумку, фахівцями Центру розроблено рекомендації щодо підвищення якості дистанційного навчання:
– Розроблення єдиної технології переходу з офлайну в онлайн.
– Впровадження в закладах освіти електронних журналів та щоденників.
– Навчання вчителів щодо вдосконалення цифрової компетентності.
– Забезпечення комп’ютерною технікою і доступом до Інтернету.
– Безпека в Інтернеті.
– Дотримання санітарно-гігієнічних норм проведення онлайн-уроків (тривалість уроку, графік занять, вправи для очей та постави учнів, обсяг домашніх завдань тощо).
– Ефективна комунікація вчителів, батьків, учнів, адміністрації закладів освіти.

Деталі у презентаційних матеріалах.

Перейти до вмісту