Оновлюються: у першій міській лікарні реконструюють дах хірургічного корпусу та облаштовують кабінет під сучасний МРТ

15:20 2 Березня 2023

Ремонтні роботи із заміни даху над хірургічним корпусом лікарні стартували цими днями. Їх медична установа потребувала давно – зазначає керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба. За його словами, під кінець 2022 року із бюджету міста було виділено5,5 млн. грн. на заміну аварійної покрівлі. Роботи розпочалися і тривають інтенсивно, є бачення, що впродовж місяця часу їх буде завершено.

Відбувається повна заміна покрівлі над хірургічним корпусом КНП «Дрогобицька міська лікарня №1». Це вперше в історії хірургії тут тривають такі масштабні роботи. Покрівля – це одна із вагомих основ медичної будівлі. Тож заміна даху допоможе зняти низку проблем, які були до цього, – констатує Володимир Чуба.

Окрім оновлення даху хірургічного корпусу лікарні – на стадії завершення облаштування приміщення під кабінет для МРТ. У майбутньому кабінеті здійснили капітальний ремонт. Кабінет включатиме в себе кілька кімнат – під саме обладнання, для розміщення медперсоналу та для переодягання пацієнтів.

Що стосується самого МРТ – то 2 березня на сесії міської ради затверджено програму із виділення коштів на його закупівлю із місцевого бюджету. МРТ дозволить обстежувати усі органи та системи пацієнтів. Таким чином, враховуючи, що перша міська лікарня уже має кабінет сучасної комп’ютерної томографії, відтак очікує на придбання нового МРТ – поповнення медустанови такою потужною апаратурою відкриє для лікарні нові можливості для ще більш якісного та фахового обстеження пацієнтів.

 

Перейти до вмісту