Оновлено реєстр колективних договорів

13:31 30 Липня 2021

Відділ з питань праці, аудиту та соціально-трудових відносин виконавчого комітету Дрогобицької міської ради в черговий раз пропонує усім зацікавленим сторонам соціального діалогу у сфері укладення колективних договорів, а саме керівникам підприємств, установ та організацій, представникам профспілок, а у разі їх відсутності уповноваженим представникам трудових колективів, іншим роботодавцям міста переглянути діючі колективні договори, з врахуванням змін трудового законодавства, за відсутності на підприємствах колективних договорів укласти нові та зареєструвати їх у виконавчому комітеті.

У публікації Все про колективний договір ми вже писали, що таке колективний договір, якими нормативними документами регулюється, між ким і для чого укладається, які зобов’язання сторін містить, на кого поширюється його дія.

Сьогодні зосередимося на повідомній реєстрації договорів.

Обов’язок повідомної реєстрації колективного договору регламентовано статтею 15 КЗпП України та частиною 11 статті 9 Закону. Відповідно до підпункту 9 пункту б) ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить повідомна реєстрація в установленому порядку колективних договорів і територіальних угод відповідного рівня.

Урядом прийнято постанову від 21.08.2019 року № 768 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13.02.13р. №115», внаслідок чого зазнав змін затверджений нею Порядок повідомної реєстрації колективних договорів.

Просимо прийняти до відома особливості Порядку повідомної реєстрації галузевих (міжгалузевих) і територіальних угод, колективних договорів, які полягають у наступному:

  1. На повідомну реєстрацію подається один примірникколективного договору, змін та доповнень до нього разом із додатками та супровідним листом.  Сторони угоди  також подають копії свідоцтв про підтвердження репрезентативності суб’єктів профспілкової сторони та сторони роботодавців, які брали участь у колективних переговорах з питань укладення цієї угоди.

На вибір сторін договорів пропонується три варіанти подання документів реєструючому органу:

– оригінал паперового документа з прошитими і пронумерованими сторінками;

–    оригінал електронного документа з пов’язаними з ним кваліфікованими електронними підписами;

–    електронна копія оригіналу паперового документа (фотокопія), засвідчена кваліфікованою електронною печаткою.

  1. Реєструючий орган не може відмовляти у повідомній реєстрації колективного угоди, змін і доповнень до них, повертати їх на доопрацювання, витребовувати додаткові документи та встановлювати додаткові вимоги до оформлення поданих на реєстрацію документів.
  2. Повідомна реєстрація проводиться протягом 14 робочих днів із дня, наступного після надходження угоди (договору) до реєструючого органу. Реєструючий орган письмово інформує про реєстрацію договору, змін та доповнень до нього суб’єкта, який подав на реєстрацію цей документ. Реєструючий орган оприлюднює на власному офіційному веб-сайті та щомісяця оновлює реєстр галузевих (міжгалузевих), територіальних угод, колективних договорів, змін і доповнень до них, їх текст, рекомендації щодо приведення угоди (договору) у відповідність з вимогами законодавства (у разі їх наявності).

Звертаємо увагу, що реєструючий орган не робить жодних написів на примірнику договору, змін і доповнень до нього, і не повертає його сторонам.

Реєстрація колективних договорів, надання методичної і консультативної допомоги здійснюється відділом з питань праці, аудиту та соціально-трудових відносин виконавчого комітету Дрогобицької  міської ради за адресою: м. Дрогобич, пл. Ртнок,1 , каб.315 електронна адреса sip_d[email protected].Протягом строку дії до колективного договору можуть вноситися зміни і доповнення за взаємною згодою сторін в порядку, визначеному колективним договором. Зміни і доповнення у колективний договір підлягають повідомній реєстрації за вищевказаним Порядком.

Прийом колективних договорів на реєстрацію проводиться:

Понеділок-четвер:

з 08:00 – 12:00 та з 12:45 – 17:00

П‘ятниця:

з 08:00 – 12:00 та з 12:45 – 15:45

Інформацію про реєстрацію Вашого колективного договору і сам колективний договір можна знайти у Реєстрі повідомної реєстрації колективних договорів на Інтернет-порталі Дрогобицької міської ради у рубриці «Міська рада» – «Відділи та сектори» – «Відділ з питань праці, аудиту та соціально-трудових відносин».

Рекомендований зразок супровідного листа до колективного договору, змін чи доповнень до нього

Перейти до вмісту