Оновлений кабінет рентгенівської діагностики та стоматологічне відділення після реорганізації: керівництво міста проінспектувало роботу КНП «Дрогобицька міська поліклініка»

17:04 21 Лютого 2023

Вдосконалюють наявну матеріально-технічну базу – КНП «Дрогобицька міська поліклініка» продовжує оновлення своїх кабінетів та відділів. Так, 21 лютого міський голова Дрогобича Тарас Кучма спільно із керівником відділу охорони здоров’я ДМР Володимиром Чубою проінспектували осучаснені кабінети та відділення поліклініки.

Найперше, посадовці оглянули новий кабінет рентгенівської діагностики. Апаратуру вдалось придбати за рахунок субвенції по програмі соціально-економічного розвитку, безпосередньо за сприяння народного депутата України Ореста Саламахи.

Як наголосила керівник КНП «Дрогобицька міська поліклініка» Юлія Гончаренко – потреба в новій апаратурі в поліклінічній установі міста була давно. Відтак, сучасний кабінет рентгенівської діагностики дасть змогу виконувати знімки в цифровому режимі з можливістю динамічної обробки зображення та запису на електронні носії пацієнтам. Окрім цього – обстеження на сучасному обладнанні відзначається високою якістю та низьким променевим навантаженням на пацієнтів. Також нове програмне забезпечення надасть змогу створити базу обстежень та об’ємний архів із ними. Наразі медична установа очікує на отримання дозвільної документації, зокрема ліцензії на роботу апарату.

Відтак робоча група посадовців завітала у стоматологічне відділення, яке після реорганізації входить до складу КНП «Дрогобицька міська поліклініка». На першому поверсі відділення розміщено кабінети прийому лікарів-дерматовенерологів, а також кабінети дитячих стоматологів.

Для медиків-дерматовенерологів здійснили ремонт кабінетів та осучаснили їх. Також під кабінети лікарів-дерматовенерологів було переобладнано стару реєстратуру стоматологічного корпусу. У планах адміністрації поліклініки – осучаснити ці кабінети новою матеріально-технічною базою, зокрема придбати сучасний дерматоскоп, коагулятор тощо.

На другому поверсі приміщення знаходяться стоматологічні кабінети, зокрема прийом здійснюють стоматологи-терапевти та стоматологи-ортопеди. Завдяки отриманим коштами за платні послуги медустанови вдалось придбати дві нові стоматологічні установки. У планах ремонт кабінетів, зокрема стоматологів-хірургів та осучаснення їхньої матеріально-технічної бази.

Найважливіше те, що з часу реорганізації стоматологічної поліклініки, яка тепер у складі КНП «Дрогобицька міська поліклініка» – колектив стоматологів працює у здоровій атмосфері, люди бачать позитивні зміни та зрушення, які ми здійснюємо. Що підтверджується у спілкуванні з медиками. Також ми втілюємо у життя низку програм – зокрема стосовно протезування пільгових категорій населення, військових, учасників АТО. Широкий спектр послуг надають і дитячі стоматологи та стоматологи-терапевти, – зазначила Юлія Гончаренко.

Щодо подальших змін – то у планах адміністрації покращити матеріально-технічну базу дитячих стоматологів, зокрема придбати новий стерилізатор та інші необхідне обладнання.

Добре, що ми зуміли зберегти стоматологічне відділення, яке із реорганізацією отримало нове дихання та новий поштовх до змін і розвитку. Ми бачимо перші серйозні результати – ви стараєтесь оновити свої кабінети, апаратуру тощо. Тому будемо робити все можливе, щоб підтримати вас та допомогти вам на шляху змін і оновлень, – прокоментував міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Також на території КНП «Дрогобицька міська поліклініка» встановили потужний генератор на 150 кВт. Його медичній установі вдалося придбати за акумульовані кошти від НСЗУ.

Паралельно, на території закладу тривають роботи із облаштування простору – зокрема, нової паркувальної зони позаду поліклінічного відділення.

Перейти до вмісту