Оновлене інфекційне відділення дитячої лікарні: перші виклики та перші враження пацієнтів | ВІДЕО

8:35 3 Листопада 2021

На початку жовтня на базі Дрогобицької міської дитячої лікарні урочисто відкрили оновлене інфекційне відділення. До цього часу важлива медустанова, яка лікує наймолодших пацієнтів нашого регіону, розміщувалася у старому двоповерховому адаптованому приміщенні на вулиці Козловського. Споруда лікарні потребувала ремонту, бо налічувала більше сотні років.

Завдяки підтримці місцевої влади, впродовж останніх 3 років, на капітальні ремонтні роботи нового корпусу медустанови на вулиці Шептицького, було скеровано 6,5 млн.грн. Понад 726 тис. грн – вдалося залучити із субвенції соціально-економічного розвитку з державного бюджету, а також позабюджетні кошти. За ці фінанси інфекційне відділення не просто осучаснили, а наповнити технікою та встановити надпотужну вентиляційну систему, поділити 10 палат на окремі боксовані приміщення тощо.

Перших пацієнтів оновлене відділення почало приймати із 15 жовтня. За два тижні роботи тут поступило понад 40 маленьких пацієнтів із різними інфекційними патологіями.

Як триває лікування в нових умовах – усі деталі у сюжеті.

Перейти до вмісту