Одразу дві виставки відкрили у Галереї сучасного мистецтва

9:58 28 Травня 2021

У п’ятницю, 28 травня, минає 105 років з дня смерті Івана Яковича Франка. Напередодні, у четвер, у Галереї сучасного мистецтва, яка знаходиться у Культурно-освітньому центрі імені Івана Франка, відбулося урочисте відкриття одразу двох виставок. Одна виставка – роботи учнів Дрогобицької дитячої художньої школи на тему «Обряди та звичаї українського народу», друга – виставка учнівських робіт мистецьких шкіл міст Дрогобича, Стебника, Борислава, Самбора, Трускавця та малої академії мистецтв ім. Еммануїла Миська смт Підбуж на тему «Коли ще звірі говорили».

Загалом у чотирьох залах представлено близько 60 полотен. Окрім живопису, також на виставці представлені вироби гончарства, з металу та шкіри.

Традиційно дітей та їх наставників привітав міський голова Тарас Кучма. У своєму виступі очільник громади наголосив:

«Сьогодні ми вкотре у цих стінах спостерігаємо молодий талант. Спостерігаємо, як діти бачуть прекрасне, яке відтворюють у своїх роботах. Тому ми повинні зробити все можливо задля того, щоб ці діти могли реалізувати себе у дорослому житті».

Благословив захід отець Іван Паньків.

«Вдивляючись у ці роботи, з упевненістю можу сказати, що у нас є майбутнє. Церква і культура – одне ціле. Якщо мистецтво, церква, школа будуть поєднані, то ми матимемо майбутнє», – підсумував отець Іван.

Привітав учасників дійства й ініціатор заходу, директор дитячої художньої школи Ігор Шимко. За його словами, участь у семінарі, який зранку відбувся у художній школі, взяли 24 педагоги. Оскільки захід присвячено Івану Франку, то ідея виставки полягала, щоб глядачам презентувати одразу дві тематики: творчість Франка та українську культуру, яку творив Франко. Також Ігор Шимко пригадав, як створювали КОЦ і подякував Тарасу Кучмі за успішну реалізацію цього задуму.

Професор Микола Зимомря сучасний Культурно-освітній центр назвав острівцем культури, яку творять у Дрогобичі.

Як завше, мистецьке дійство доповнили музичним супроводом.

На завершення заходу, юних художників та їх наставників нагородили відзнаками.

Важливо відзначити, що нетутешні учасники дійства у кулуарах говорили не лише про вдало організований захід, а й про якісне перетворення міста, його вулиць, площ та скверів.

Перейти до вмісту