Оголошено переможців конкурсу на кращий проект з Реконструкції Ринку та Планування Парку Новонароджених. Хто вони?

15:16 9 Липня 2022

У п’ятницю, 8 липня, відбулось оголошення результатів Конкурсу з відбору кращих проектних пропозицій «Реконструкції Ринку та її прилеглої частини на вулиці Малий Ринок в м. Дрогобич» та «Комплексного планування міського парку на вулиці Володимира Великого», відомого як Парк Новонароджених.

Прийом проектних пропозицій тривав з 20 травня до 1 липня. На адресу відділу містобудування та архітектури надійшло одинадцять проектних пропозицій від професійних архітекторів та студентів профільних вузів. Учасниками конкурсу виступили як дрогобичани, так і мешканці інших населених пунктів – Борислава, Львова, Києва та ін.

Всі проекти були експоновані у виставковому залі Галереї сучасного мистецтва Дрогобицької художньої школи, що функціонує в приміщенні культурно-освітнього центру імені Івана Франка та опубліковані на сайті Дрогобицької міської ради.

Переможців визначало професійне журі з числа архітекторів, професорів та докторів архітектури, членів національної спілки архітекторів України, яке ретельно вивчало кожну проектну пропозицію.

У п’ятницю, 8 липня, журі оголосило трійку переможців у кожному з конкурсів.

Відтак серед проектних пропозицій до конкурсу «Реконструкція Ринку та її прилеглої частини на вул. Малий Ринок в м. Дрогобич» перше місце отримав проект львівської архітекторки Божени-Ірини Волянської. Друге місце – архітекторки з Малехова Анастасії Пастушак. Третє місце – проект київських архітекторів Артема Переяслова, Влада Хижняка та Анни Хижняк.
У конкурсі «Комплексне планування міського парку на вулиці Володимира Великого у м. Дрогобич» переможцем було обрано проект місцевої архітекторки Юлії Прохоренко. Друге місце отримав проект архітектурного офісу «Rotonder» (головний архітектор Олексій Вавушка). Третє місце – проект архітекторки Анастасії Рильської.

Кожен проект – це праця автора, його бачення розвитку конкретної території. Незважаючи на визначених переможців, ми можемо використати ідеї кожного учасника та втілити їх в одному фінальному проекті, – наголосив голова журі, начальник відділу містобудування та архітектури Ігор Петранич.

На оголошення переможців прибув міський голова Тарас Кучма, який особисто ознайомився з проектними пропозиціями та презентацію проектів-переможців.

Ці ідеї повинні лягти в основу майбутніх інвестиційних проектів. Нам важливо зберегти душу нашого міста, його історичну самобутність. Однак попри це, коли мова йде про такі об’єкти як парки, сквери та міський ринок, ми повинні рухатись вперед та втілювати сучасні архітектурні концепції, прислухатись до думки професіоналів задля розвитку нашого міста, – зазначив Тарас Кучма.

Відповідно до умов Конкурсу трійка переможців отримає грошові премії у розмірі одинадцять, дев’ять та п’ять тисяч гривень відповідно (без урахування сплати податків).

Перейти до вмісту