Обіцяли – виконали: Заїзд транспорту на оновлену площу Ринок унеможливили з усіх боків

16:07 22 Січня 2020

На площу Ринок унеможливили заїзд транспорту з вулиць Бориславської, Трускавецької, І. Мазепи, Ковальської, Жупної, Ярослава Осмомисла.

На чотирьох кутах центральної площі Дрогобича встановили металеві стовпці. Однак для спецтранспорту передбачили механізм заїзду на площу Ринок.

Унеможливили заїзд на площу на виконання рішення сесії Дрогобицької міської ради, прийнятого 19 листопада 2019 року. Відповідно до цього рішення, площу Ринок у Дрогобичі офіційно оголошено виключно пішохідною зоною.

Заборонено наскрізний проїзд та в’їзд на площу Ринок легковому та вантажному автомобільному транспорту, окрім спеціального автотранспорту зі службовими державними номерними знаками під час виконання прямих службових обов’язків : прокуратури, патрульної поліції, Служби безпеки України, пожежної охорони, швидкої медичної допомоги, аварійного спеціалізованого транспорту міських комунальних служб, а також транспортних засобів організаторів масових заходів за наявності розпорядження міського голови, — йдеться у рішенні сесії ДМР.

Підвезення товару в заклади торгівлі, які розташовані в межах пішохідної зони, дозволяється за допомогою підручних засобів: візків та ін.

У разі порушення правил стоянки і паркування у пішохідній зоні інспектори з паркування та поліція притягатимуть порушників до відповідальності шляхом накладення штрафу з можливим евакуюванням транспортних засобів на спеціально обладнаний майданчик, відповідно до чинного законодавства.

Перейти до вмісту