Об’єднані Франком: у КОЦ відзначили переможців обласного конкурсу дитячих малюнків «Коли ще звірі говорили»

13:24 29 Травня 2023

З думкою про Франка та за його творами – цієї весни втретє стартував обласний конкурс дитячого малюнку «Коли ще звірі говорили».

Участь у конкурсі взяли близько 300 учасників з 22 мистецьких шкіл Львівщини. Вік учасників від 7 до 16 років. На творчі змагання діти підготували оригінальні роботи за найвідомішими творами Франка – серед них живопис, графіка, аплікації, витинанки та декоротивно-ужиткове мистецтво. Усі роботи надсилали в Дрогобич у художню школу. Відтак у КОЦ, 27 травня, відбулось нагородження переможців конкурсу. Із 300 робіт компетентне журі обрало найкращих 64 малюнки.

Мистецький захід розпочали молитвою та музичним супроводом на гончарних інструментах, якими вміло оперував викладач Музичного коледжу.

Усіх присутніх привітав директор Дрогобицької художньої школи Ігор Шимко та розповів про грандіозні плани щодо подальшого розвитку конкурсу.

Конкурс з кожним роком набирає все більших обертів, участь беруть майже усі мистецькі школи Львівщини, географія учасників щороку розширюється. Це дає можливість нам розвивати конкурс в більших масштабах. В планах на наступний рік відкриття Всеукраїнського конкурсу дитячного малюнку. Таким чином будемо ще інтенсивніще популяризувати творчість Івана Франка за межами Львівщини та стимулювати творчі прояви талановитих дітей, – наголосив Ігор Шимко.

Також Ігор Шимко представив буклет конкурсу у який ввійшли твори переможців, які доповнені уривками з поезій Івана Франка.

Кульмінацією заходу стало нагородження усіх переможців конкурсу. Подарунки вручали – Ігор Шимко, а також депутат Дрогобицької міської ради Юрій Кушлик та керівник Управління культури та розвитку туризму Стас Лецик.

Дуже дякую за запрошення, мені напрочуд приємно бути на такій творчій імпрезі. По друге – радий вітати наших гостей – талановитих дітей та їхніх педагогів художніх шкіл Львівщини. Насправді Іван Франко є та залишається в генетичному коді кожного галичанина, а особливо дрогобичанина, бо тут його Батьківщина. У кожному малюнку, який ми сьогодні оглянули в двох залах КОЦу, відображається талант нашої молоді, їхні творчі бачення та переосмислення творів Франка. Тож дякую усім, хто долучився до конкурсу, підтримує та популяризує наше українське, – звернувся до присутніх Юрій Кушлик.

Колосальну роботу проробило і журі конкурсу – до складу якого ввійшли Ігор Шимко, Михайло Кравець, голова Благодійного фонду імені Івана Франка та заслужені художники України Орест Манюк, Ярослав Данилів, Ярослав Шимін та Левко Микитич.

Вони відібрали 21 переможця трьох ступенів у трьох вікових категоріях. Загалом 64 роботи, які впродовж кількох тижні  експонуватимуться на виставці у Галереї сучасного мистецтва ДДХШ. Окрім дітей, подяки за творчу підготовку молоді отримали і педагоги художніх шкіл, вихованці яких зголосились до участі в конкурсі.

Перейти до вмісту