Об’єднання в органи самоорганізації населення – можливість ефективної комунікації мешканців сільських територій з місцевим самоврядуванням

9:46 29 Грудня 2020

У понеділок, 28 грудня, Тарас Кучма рекомендував сільським громадам та старостам створити органи самоорганізації населення. На думку очільника громади, це дасть можливість провадити ефективну комунікаційну політику між мешканцями сільських територій, старостами та місцевим самоврядуванням.

Інформацію про ОСМ можна знайти на сайті https://samoorg.com.ua/.

Органи самоорганізації населення – представницькі органи, що створюються жителями, які проживають на законних підставах на території села, селища, міста або їх частин, для вирішення окремих питань місцевого значення.

Це будинкові, вуличні, квартальні комітети, комітети мікрорайонів, районів у містах, сільські, селищні комітети.

Ініціатором запровадження практики ОСМ у Дрогобицькій територіальній громаді виступив директор КУ «Інститут міста» Володимир Кондзьолка.

За його словами, така самоорганізація населення дасть не лише можливість ефективної комунікації громади з місцевим самоврядуванням, а й самі мешканці можуть ефективно брати участь в управлінні територіями, визначати пріоритетні проблеми та пропонувати шляхи їх вирішення.

До слова, таку практику успішно запровадили у Києві.

Перейти до вмісту