Об’єднали зусилля: влада, громада та приватний бізнес посприяли ремонту дороги вулиці Ірини Вільде

11:06 9 Листопада 2021

8 листопада завершили ремонтні роботи на вулиці Ірини Вільде. Дорогу замостили бруківкою. Оглянули завершення другої черги ремонтних робіт із встановлення дорожнього покриття посадовці міста – міський голова Тарас Кучма, заступник з комунальних питань Роман Москалик, директор «Департаменту міського господарства» Ростислав Пошивак та представник фірми підрядника – генеральний директор ТОВ «Брати» Андрій Веселий.

За словами керманича міста Тараса Кучми – жителі цього мікрорайону ще минулого року звернулися до посадовців із скаргами на незадовільний стан дорожнього покриття.

У літню пору на цій ділянці дороги піднімалася страшна пилюка – вулицею важко було їхати та йти. Люди організувалися та повідомили, що готові долучитися до співфінансування ремонтних робіт тут. Тож керівництво громади вирішило підтримати їхню ініціативу.

Відтак завдяки громаді, активним підприємцям та владі – минулого року вдалося відремонтувати частину дороги вулиці Ірини Вільде. Цьогоріч роботи продовжили. Картина вимальовується приваблива, тут буде облаштовано і пішохідну доріжку – тож вірю, що ініціатива мешканців цього мікрорайону буде спонукати і жителів інших вулиць брати ініціативу в свої руки та спільно із владою та бізнесом змінювати Дрогобич на краще, – наголосив міський голова Дрогобича Тараса Кучма.

Завдяки об’єднанню фінансових зусиль в реалізації ремонтних робіт на вулиці Ірини Вільди, загальна вартість проекту склала понад 3 млн. грн, відтак із міського бюджету було скеровано – 2,3 млн.грн, 30% – співфінансування від громади та бізнесу міста. Замовником робіт виступив Департамент міського господарства, підрядник – ТОВ «Брати».

Радий, що ми завершили другу чергу цієї дороги. Вірю, що лиш спільними зусиллями ми можемо допомагати один одному та якісно змінювати Дрогобич. Вулиця Ірини Вільде – важлива артерія міста, дорога веде до села Раневичі, яке увійшло до складу ТГ та підприємств міста, які розташовані в цьому мікрорайоні. Відтак тут густонаселений район, поруч 8 школа. Мешканці уже відзначають – їздити вулицею стало значно зручніше, – підкреслив генеральний директор ТОВ «Брати» Андрій Веселий.

За словами замовника робіт, директора Департаменту міського господарства Ростислава Пошивака – позиція міської влади позитивна – якщо громада готова співфінансувати роботи на тих чи інших об’єктах міста – влада першочергово готова їх підтримувати та втілювати в життя.

Це легше і міському бюджету, і швидше видно результат, коли громада та бізнес долучаються до фінансування ремонтних робіт важливих об’єктів Дрогобича. Вірю, що ця дорога служитиме довго, відтак і мешканці відноситимуться бережно до її експлуатації, оскільки самі долучилися до її ремонту, – підкреслив Ростислав Пошивак, директор Департаменту міського господарства.

Перейти до вмісту