Обстежили та визначили перелік робіт: у Дрогобичі комунальники до літа ремонтують дитячі майданчики

13:18 30 Травня 2023

Відповідне доручення на початку травня комунальним службам міста дав очільник громади Тарас Кучма. За його словами – із початком літа у школярів стартують канікули. Тож діти матимуть більше вільного часу проводити на свіжому повітрі та на дитячих і спортивних майданчиках. Зважаючи на це, комунальні служби міста зобов’язали проінспектувати наявні у Дрогобичі та територіальній громаді майданчики активностей для дітвори. Роботи з обстеження проводили працівники КП «СМУ» та КП «ЖЕО».

Загалом, у Дрогобичі та громаді налічується до 40 майданчиків: дитячих та спортивних. Частина із них знаходиться на балансі КП «СМУ», частина – в КП «ЖЕО». Відтак, кожна із комунальних служб в підпорядкування якої є дитячі майданчики, зобов’язана відповідати за їхнє утримання та належний і безпечний стан.

Керівники КП «СМУ» і КП «ЖЕО» – Володимир Суда та Олег Майданюк уже скерували в Департамент міського господарства відповідні акти обстежень усіх дитячих та спортивних майданчиків. Серед найпоширеніших проблем – металеві конструкції майданчиків потребують нового фарбування, подекуди слід замінити певні елементи гойдалок та пісочниць. Також ремонту потребують лавки, що знаходяться на території дитячих майданчиків.

Що стосується спортивних майданчиків міста та громади – тут потреби глобальніші – подекуди ремонту потребують огорожі, є необхідність в придбанні нових волейбольних сіток та заміні зношеного обладнання.

Працівниками комунальних підприємств уже ведуться роботи з ремонту дитячих майданчиків відповідно до дефектних актів.

Як повідомили в КП «СМУ» впродовж лютого-квітня працівниками Служби муніципального управління уже відремонтовано такі дитячі майданчики:
– вул.Грушевського, 79/2 – заміна поворотного колеса,
– вул. Трускавецька – Парк культури та відпочинку – встановлення інформаційної таблиці,
– вул.Вагилевича, 2 -4 – повністю ремонт,
– сквер на вул.І.Франка , вул. Трускавецька, вул.Бетховена – завезення піску.

Своєю чергою закликаємо відвідувачів дитячих майданчиків, зокрема молодь, дбайливо ставитися до майна громади та берегти його. Не нищити дитячі гойдалки та інші ігрові елементи майданчиків, а також лавочки, які є поруч. Адже дбайливе користування продовжує життя гойдалок та й самих майданчиків, – наголошують у комунальних службах міста.

 

Перейти до вмісту