Обмеження допуску на пленарні засідання сесії скасовано. Що потрібно знати про нові правила?

16:38 24 Червня 2021

На початку 2021 року, 5 січня, у зв’язку з посиленням норм карантину міською радою було прийнято рішення №52 «Про обмеження допуску на пленарні засідання сесії Дрогобицької міської ради». У четвер, 24 червня, у зв’язку зі встановленням «зеленого» рівня епідемічної небезпеки з 17 червня 2021 р. на території України міська рада прийняла рішення «Про порядок дотримання вимог встановленого рівня епідемічної небезпеки під час проведення сесії Дрогобицької міської ради». Попереднє рішення від 5 січня 2021 року визнано таким, що втратило чинність.

Рішення прийнято, враховуючи Постанову КМУ від 16 червня 2021 р. № 611, якою було внесено зміни у постанову Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань депутатської етики, законності, правопорядку, прав людини, розвитку громади та контролю за дотриманням Регламенту ради, керуючись ч.5 ст. 4 Регламенту Дрогобицької міської ради 8 скликання, ст.46, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Відтепер особи, присутні у приміщенні сесійної зали під час сесії ради, повинні перебувати з одягнутими засобами індивідуального захисту, зокрема, захисними масками або респіраторами, які закривають ніс та рот, у тому числі, виготовленими самостійно. Обмеження не застосовуються за умови наявності негативного результату тестування на COVID-19 яке проведене не більш як за 72 години до проведення сесії або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Контроль за виконанням рішення покладено на постійну комісію з питань депутатської етики, законності, правопорядку, прав людини, розвитку громади та контролю за дотриманням Регламенту ради.

Нагадуємо, що кожне засідання сесії відбувається у режимі прямої трансляції на Інтернет-порталі Дрогобицької міської ради.

Перейти до вмісту