Оберуть кращу газдиню: у Дрогобичі в дні різдвяних свят стартує фестиваль смаколиків «Газдиня фест»

11:07 6 Січня 2022

Вражатимуть кулінарними талантами та майстерністю: 12 січня у Дрогобичі стартує фестиваль різдвяних смаколиків «Газдиня фест». Як розповіла начальник відділу культури та мистецтв Леся Татарська, вправні господині міста та територіальної громади презентуватимуть на Площі Ринок свої різдвяні смаколики та випічку: пампухи, штруцлі, пряники та пляцки – одним словом солодощі, які готують до святкового столу.

Мета фестивалю – пропагувати смачну галицьку випічку та об’єднати територіальну громаду спільною ідеєю: різдвяним духом, колядками та смаколиками, які до свят готує кожна вправна господиня нашого краю, – розповідає Леся Татарська.

Окрім презентації випічки, на фестивалі буде чимало різдвяних розваг, веселощів та конкурсів. Паралельно на центральній сцені міста триватиме й  виступ місцевих колективів та виконавців – звучатимуть колядки та новорічні пісні. Родзинкою свята буде виступ гурту «Піккардійська Терція», який потішить дрогобичан та гостей міста своїми колоритними хітами та колядками.

Підсумком свята стане визначення кращої господині фестивалю.

Кульмінацією нашого фестивалю буде визначення переможців в двох номінаціях: найкраща газдиня та найкращий святковий стіл. Загалом, усі учасники отримають цікаві призи та грамоти. Присутні ж матимуть можливість насолодитися смачною випічкою, долучитися до благочинності та запозичити до свого столу цікаві рецепти галицької випічки від кращих господинь краю, – наголосила Леся Татарська.

Стартуватиме фестиваль 12 січня о 12:00 на Площі Ринок. Усіх вправних господинь просять зголошуватися до дійства та пекти смачні частування.

Перейти до вмісту