Оаза спорту та оздоровлення: минуло шість років з часу відкриття у Дрогобичі великого плавального басейну у ДЮСШ

14:11 20 Січня 2023

Шість років тому, 19 січня 2017 року, відкрили великий плавальний басейн Дрогобицької дитячо-юнацької спортивної школи імені Івана Боберського. В успішну реалізацію проекту вірили далеко не всі. Реконструкція басейну далась непросто, однак завдяки об’єднаним зусиллям керівництва міста, підтримці дрогобицьких депутатів у Львівській облраді та Верховній раді, тодішнього керівництва ЛОДА та ЛОР, занедбану руїну змогли перетворити у діючий басейн.

Вже котрий рік плавальний басейн успішно функціонує та надає послуги як мешканцям, так і гостям міста, а тепер й вимушено переміщеним особам, які знайшли прихисток у Дрогобицькій громаді.

В ДЮСШ імені Боберського функціонують гуртки плавання для дітей, учні локально наближених шкіл можуть плавати на уроках фізкультури, а також тут доступні абонементи на відвідування басейну для різних вікових категорій.

Відтак щотижня басейн відвідують майже дві з половиною сотні дітей, серед яких учні наукового ліцею імені Богдана Лепкого та гімназії №4 імені Лесі Українки, а також підопічні тренерів, які займаються на секціях плавання.

Окрім цього щоденно плавальний басейн відвідують 30-40 людей з числа абонементних груп. Також з метою реабілітації та оздоровлення його відвідують люди з інвалідністю.

Впродовж цих років басейн ДЮСШ був осередком низки спортивних змагань, – турнірів та чемпіонатів з плавання.

Корективи у роботу басейну внесла пандемія COVID-19. Тоді певний період басейн не функціонував.

З часу повномасштабного вторгнення, басейн відчинив свої двері і для вимушено переміщених осіб, які знайшли прихисток на базі нашої громади.

Відтак щороку басейн надає понад десят тисяч послуг дітям. Та близько 8 тисяч абонементних відвідувань.

Плавальний басейн ДЮСШ є одним з оазисів Дрогобича, де і діти, і дорослі можуть займатись плаванням і оздоровлюватись. Особливо це відчутно зараз, бо незважаючи на труднощі ми зберегли роботу і навіть в час воєнного стану надавали та продовжуємо надавати послуги дітям та вимушено переміщеним особам, – наголошує директор ДЮСШ імені Івана Боберського Михайло Городинський.

Сьогодні в час енергетичної кризи, робота плавального басейну в ДЮСШ імені Боберського відбувається з частковими перебоями. Так як за відсутності світла жодними додатковими джерелами живлення неможливо забезпечити підігрів води в басейнах.

У зв’язку з цими обставинами, кількість відвідувань частково скоротилась. Однак спортивна школа продовжує роботу, адже плавання, як і інші види спорту, – це запорука здоров’я як дітей, так і дорослих мешканців нашої громади.

Перейти до вмісту