Ні російськомовному контенту: у Дрогобичі боротьбу з російською музикою у громадських місцях розпочали ще з 2016 року

9:42 24 Червня 2022

Ухвалений Верховною Радою України закон, який забороняє російську музику в Україні на телебаченні, радіо, розважальних закладах, школах, громадському транспорті, готелях, ресторанах, у кіно та іншому публічному просторі активно обговорюють у суспільстві уже декілька днів. Вся суть полягає в тому, що не весь російськомовний музичний контент потрапив під заборону. Допоки у суспільстві точаться дискусії, нагадаємо, що у Дрогобичі заборону на трансляцію російської музики у громадських місцях почали впроваджувати ще з 2016 року. Саме тоді російську музику заборонили у громадському транспорті. А вже у 2017 році виконавчий комітет Дрогобицької міської ради прийняв рішення про рекомендацію всім закладам культури, закладам громадського харчування (ресторани, бари, кафе т.д.), караоке-клубам і іншим фізичним та юридичним особам, що здійснюють свою діяльність на території міста Дрогобич, припинити публічне відтворення аудіовізуальних творів російською мовою.

Таке рішення було прийнято з метою виховання нового українського покоління з почуттям патріотизму, активної громадянської позиції, відповідальності, з урахуванням нових суспільно-політичних реалій в Україні після Революції Гідності та обставин, пов`язаних з російською агресією.

У 2022 році, після повномасштабного втручання росії на терени України, у громаді розпочали активні заходи з дерусифікації та декомунізації. Так у місті позбулися радянської символіки на меморіалі «Вічний вогонь», а у населених пунктах прибрали назви низки вулиць, які пов’язані з російською культурою, історією чи постатями радянського союзу.

Боротьба з рашизмом триває. Разом – до перемоги!

Перейти до вмісту