Ні домашньому насиллю: у Дрогобичі відкрили центр підтримки постраждалих від аб‘юзерів | Відео

8:20 31 Січня 2022

Ні домашньому насильству: 28 січня при Дрогобицькому міському центрі соціальних служб відкрили денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашніх кривдників.

Участь у відкритті центру взяли заступниця Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Ольга Ревук, профільний заступник голови Львівської облдержадміністрації Віталій Загайний, начальник управління з питань сімейної політики та комунікації з громадським середовищем ЛОДА Уляна Дорош, заступник міського голови Дрогобича Андрій Ковч та інші.

Як розповіла керівник Дрогобицького міського центру соціальних служб Оксана Матчишин, для облаштування кризового центру у місті Котермака із держбюджету виділили близько двох мільйонів гривень. Ремонтні роботи стартували цієї осені. За цей час вдалося капітально відремонтувати приміщення центру та облаштувати його сучасними меблями. Зокрема, у центрі є – дві спальні, кухня, сучасні душові кабіни та гардеробна, а також дитячі зони із забавками для малечі. Подбали і про робочий простір для дорослих – у так званій вітальні створено робочу зону (типу офіс) та зону для психологічної роботи із клієнтами. Загальна площа нововідкритого центру – 111,1 м2. Одночасно у кризовому центрі можуть перебувати 6 матерів та 2 дітей.

Перейти до вмісту