Німецькі бізнесмени допомагатимуть розвивати тваринництво у Дрогобицькій громаді

16:56 11 Липня 2022

Фермерство та тваринництво – один зі стратегічних напрямків розвитку громади. Так, після утворення Дрогобицької громади, керівництву довелось займатися не лише урбанізмом, але й фермерством та тваринництвом. У міській раді переконані, що в умовах сьогодення, на території громади необхідно докласти всіх зусиль, щоб фермерство та аграрний комплекс набули нового розвитку. Більше того, керівництво громади наголошує на концепції «від землі – до столу».

Станом на сьогодні у громаді діє низка фермерів та аграріїв. Крім цього міською радою було утворено комунальне підприємство «Тарком». На фермі вже знаходиться понад сто голів худоби. Тривають роботи з облаштування приміщень, пасовищ, заготівлі кормів.

Днями, за сприяння голови Міжнародного штабу допомоги українцям Ганни Крисюк та представника Торгового дому «Галицька свіжина» Костянтина Костирка, до Дрогобича завітали представники німецького бізнесу. До складу німецької делегації увійшли: Оксана Шоорелемер, представниця компанії «Термомікс» в Північній Німеччині, директорка представництва журналу Business Woman у Німеччині та Хайнс Бьозеке, власник фармацевтичної компанії «Löwenaphotheke» міста Шверін.

Почесні гості побували на зустрічі з міським головою Тарасом Кучмою та його заступником Романом Москаликом. Після цього оглянули ферму КП «Такром».

У підсумку сторони домовилися про навчання німецькими фахівцями фермерів з Дрогобицької громади, а також про можливе сприяння у розвитку матеріально-технічної бази підприємства.

Перейти до вмісту