Новорічна ніч: комендантська година не скасована, використання піротехніки заборонено

12:07 30 Грудня 2022

Вже завтра завершиться 2022 рік. Він був для всіх українців дуже складним. Очевидно, що мрія мільйонів українців, яку загадають у новорічну ніч, коли годинник наблизиться до півночі, всі загадають одне бажання – аби Україна якнайшвидше перемогла у війні, а українці змогли спокійно жити на своїй землі під мирним небом.

Цьогоріч для більшості українців святкування не на часі. Та тим не менше, припускаємо, що охочі відзначити прихід Нового року таки знайдуться. Тому нагадаємо, які обмеження діятимуть в новорічну ніч.

Як повідомили раніше у Нацполіції України, у новорічну ніч комендантську годину не скасовуватимуть. Однак в кожній області вона діятиме по-різному.

На Львівщині комендантська година триватиме з 00.00 до 05.00. Тому поліція продовжуватиме патрулювати вулиці, з метою попередження порушень закону та забезпечення громадського порядку.

Як повідомили в ЛОВА, на засіданні Ради оборони Львівщини було затверджено також наступні обмеження:

– заборонено використовувати усі види піротехнічних засобів, зокрема феєрверки, салюти, петарди. Ця заборона триватиме стільки, скільки діятиме воєнний стан. За дотриманням заборони буде стежити Нацполіція та патрульні.

– упродовж Нового року та різдвяних свят за східним обрядом у посиленому режимі працюватимуть органи правопорядку та працівники ДСНС.

– святкові богослужіння керівники релігійних громад мають встановити так, щоб їх початок чи завершення не припадав на період комендантської години. Також потрібно забезпечити проведення трансляцій богослужінь на онлайн-ресурсах, щоб мінімізувати присутність вірян у храмах.

Усім, хто має намір відзначати цей день, варто пам’ятати, що в державі триває війна, та не забувати завдяки кому маємо можливість продовжувати жити, працювати, зустрічатись із рідними.

Тому закликаємо мешканців громади дотримуватись закону, не порушувати правил та обмежень, які діють в час воєнного стану та утриматись від святкувань. Вони будуть на часі вже після нашої Перемоги, яка неодмінно настане.

Перейти до вмісту