Новий економічний фронт: від початку повномасштабного вторгнення у Дрогобич релокувало більше десятка підприємств

15:45 12 Серпня 2022

Війна вносить свої корективи в економіку та бізнес України. Через російську агресію та повномасштабне вторгнення низка підприємств та підприємців були змушені релокувати у більш безпечні міста, зокрема на західні терени. Львівщина практично є лідером із кількості релокованих підприємств із зони активних обстрілів.

Чимало підприємств перемістились і у Дрогобич. За 6 місяців війни у місто Котермака переїхали понад 10  підприємств із різних куточків України: Харкова, Дніпропетровщини, Сумщини, Києва, Нової Каховки тощо. Найбільше компаній, які перевезли свою діяльність у Дрогобич із Харкова – таких наразі чотири.

Компанії та фірми, які перевезли свою діяльність у Дрогобич, здебільшого працюють у таких галузях – машинобудування, харчової промисловості, виробництва машин і устаткування, оптика та інші. Займані площі виробничих приміщень від 50 до 4 000 м.

Управління інвестицій та економічного розвитку ДМР із перших днів війни надає релокованим підприємствам та підприємцям повний супровід – підшукує затребувані виробничі площі, налагоджує процес комунікації між бізнесом та орендарями, надає характеристику приміщень тощо.

Маємо відкрити на Дрогобиччині другий економічний фронт, який зрушить економіку із мертвої точки та куватиме кошти, за які ми з вами й надалі підтримуватимемо наших воїнів та будемо забезпечувати їхні потреби. Дрогобич безпечна територія – тому ми готові й надалі надавати у нашому місті виробничі площі для відкриття тут нових підприємств та фірм. В свою чергу ми отримаємо нові робочі місця та надходження до нашого бюджету,– коментує міський голова Тарас Кучма.

Окрім виробництв у Дрогобич релокують і освітні установи та приватні школи, зокрема ті, які зосереджені на навчанні IT-фахівців.

Що важливо – підприємства, які переїжджають на Львівщину мають можливість отримати підтримку від ЛОВА за програмою підтримки бізнесу у Львівській області на період воєнного стану. Підтримка здійснюється у кількох напрямках – на закупівлю обладнання, за прийнятих працівників та за перереєстрацію підприємства у Львівську область.

Додамо, загалом у Дрогобичі мають намір створити сучасний індустріальний парк «Еко-смарт «Галіт»», який об’єднає під одним дахом майже 300 компаній та дозволить створити понад 1400 робочих місць. Індустріальний парк в Дрогобичі буде споруджено за принципом об’єднання еко-системи, смарт-системи та промисловості.

Перейти до вмісту