Новий автобус “Школярик” придбали для школярів Дрогобича та Стебника

17:00 19 Червня 2020

Попри карантин у освітній галузі Дрогобича та Стебника щоразу відбуваються позитивні зміни. Ремонти у навчальних закладах, поповнення матеріально-технічної бази та багато іншого. А сьогодні, 19 червня, до Дрогобича привезли новенький автобус “Школярик”.

Як повідомляють у Львівській обласній державній адміністрації, цей автобус був придбаний в межах Програми розвитку освіти Львівщини. Кошти на закупівлю автобусів виділяли на умовах співфінансування: 45% – державний бюджет, 25% – обласний, 30% – базові місцеві бюджети громад і районів.

Автобус у ЛОДА отримав начальник відділу освіти Петро Шев’як.

“Попри всі труднощі, які нам довелося пройти, це безумовно успіх. Це  не перший автобус для освітньої галузі Дрогобича та Стебника”, – прокоментував начальник відділу освіти Петро Шев’як.
“Цей автобус придбаний у межах мікропроекту для ліцею N3, але ми будемо надавати його для всієї освітньої галузі. Ми можемо використовувати автобус для довезення дітей з особливими потребами, дітей на олімпіади, при потребі, можемо довозити діток з майбутнього ОТГ”, – зазначила директор ліцею №3 Наталія Ластов’як.

У післяобідню пору автобус виставили на центральній площі Ринок для освячення та огляду мешканцями міста. Чин освячення провів отець Ростислав Мелех.

“Найперше дякую всім, хто долучився, щоб цей автобус був у громади Дрогобича та Стебника, а відтак й майбутньої ОТГ. Це один автобус, але ми впевнені, що це перший автобус. Наш пріоритет – діти, зокрема діти з особливими потребами. Впевнений, що карантин завершиться і дитячий гомін заполонить цей автобус “, – відзначив черговий успіх у галузі освіти міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Перейти до вмісту