Нове обладнання та нові знання: рятувальники 2 СЦШР знову отримали допомогу від місцевого самоврядування

22:10 22 Жовтня 2022

З 18 по 20 жовтня на базі 2 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС відбулась атестація кінологів, які працюють в парі із пошуковими собаками. Мета навчань – отримання допуску на право проведення пошуково-рятувальних робіт. Всього в атестації взяли участь 13 кінологів із західного регіону України. Рівень підготовки пошуково-рятувальних собак оцінювали судді з Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС та начальник кінологічної служби ДСНС України Олег Кушта.

Часто до пошукових робіт залучають спеціально навчених собак. Тож службові собаки склали іспит на слухняність, здатність пошуку потерпілих у техногенних завалах, природному середовищі, а також в умовах населеного пункту. В результаті атестації, яка вперше відбулася на території центру, усі чотирилапі рятувальники допущені до проведення пошуково-рятувальних робіт.

На урочисте нагородження кінологів завітали й посадовці міської ради – міський голова Дрогобича Тарас Кучма, перший заступник міського голови Ігор Герман, начальник відділу з питань НС та ЦЗН Ігор Юзьв’як. Очільник громади привітав усіх з успішним завершенням атестації та подякував за щоденну працю рятувальників.

Мені завжди приємно відвідувати вашу частину. Мати таких фахівців у громаді – це велике надбання. Ще задовго до війни у нас виникали надзвичайні ситуації, які без наших рятувальників ми не могли б вирішити. Дякуючи вам було врятовано не одного мешканця нашої громади та регіону. Кожного разу ми навідуємось до вас, щоб висловити свою шану та подяку, – звернувся до рятувальників Тарас Кучма.

Під час урочистостей посадовці місцевого самоврядування передали центру ДСНС верхолазне спорядження, костюми для сплавів гірськими ріками, 5 комп’ютерів та інше необхідне обладнання, закуплене за кошти бюджету громади. Окрім нагород усі кінологи отримали подарунки від представника торгової марки ROYAL CANIN у вигляді корму для чотирилапих рятувальників.

Начальник кінологічної служби ДСНС України Олег Кушта високо оцінив організацію проведення щорічної атестації кінологів, побажав усім учасникам професійного росту та високих досягнень під час виконання завдань за призначенням.

Також в рамках обміну досвідом до 2 СЦШР завітали колеги рятувальники-кінологи з Королівства Іспанія. Упродовж двох днів кінологи обмінювалися досвідом у проведенні пошуково-рятувальних робіт із залученням собак.

В межах візиту до 2 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС міський голова оглянув роботу машини британського виробництва, яка використовують для розмінування територій. Наразі ця машина освоюється фахівцями і відправиться на харківський напрямок. Згодом в Україну надійде ще 5 таких машин за кошти Великої Британії.

Перейти до вмісту